Збірна України на Іграх Нескорених подякувала в Гаазі за підтримку

Збірна України на Іграх Нескорених подякувала в Гаазі за підтримку

Фото
Укрінформ
Українська збірна Ігор Нескорених подякувала організаторам Invictus Games The Hague 2020 та представникам усіх націй за підтримку та віру в перемогу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, команди “Нескорених” також висловили свою підтримку нашій команді міцними обіймами та потисками рук. А ще дарували презенти на згадку.

Члени української команди тримали в руках портрет тренера зі стрільби з лука, члена збірної делегації Дмитра Сидорука - сьогодні в Україні прощалися з військовослужбовцем та спортсменом, який був срібним призером Ігор Нескорених. У 2017 році він потрапив до збірної і виборов срібну медаль у змаганнях зі стрільби з лука на міжнародних Іграх Нескорених у Канаді.

Українська збірна «Ігор Нескорених» подякувала у Гаазі за підтримку / Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

“В полоні наша посестра Тайра. Було дуже важко їхати на Ігри Нескорених ще й тому, що загинув побратим, тренер, учасник Ігор в Торонто. Було боляче їхати без них. Він був поранений. Від нього не вимагали йти воювати, але він пішов і, навіть отримавши чергове поранення, був лише два дні в лікарні, а потім повернувся на фронт, хоча мав ще перебувати в лікарні. Я вважаю, що це про нескореність. Дуже важливо було відчути тут підтримку”, - сказав ветеран Сергій Калитюк.

Читайте також: Глава держави відзначив нові перемоги українців на «Іграх нескорених»

Пам'ять Дмитра Сидорука вшанували хвилиною мовчання. Українська збірна звернулася до всіх присутніх не мовчати про страшні звірства росії в Україні.

“Ви роз‘їдетеся по всьому світу після Ігор Нескорених і знатимете, що в Україні є частина вашої сім‘ї. Ми будемо далі боротися, ми віримо в нашу перемогу!” - звернувся до присутніх психотерапевт команди Валерій Чоботар.

У свою чергу посол України в Нідерландах Максим Кононенко наголосив, що Ігри Нескорених - це не лише про спортивні змагання. Це - про силу духу, силу волі, силу підтримки рідних та близьких.

“Це про прагнення, досягнення та перемогу. Перемогу кожного з учасників, перемогу кожного члена сім’ї та друзів, перемогу кожної Інвіктус нації. Команда України сьогодні є уособленням незламності всіх українців. Ми дуже цінуємо, що українська збірна сьогодні на Іграх Нескорених. Вдячні всім націям за підтримку України. Ваша підтримка додає нам сили та витримки. Закликаємо продовжувати допомогати Україні йти до омріяної всіма нами перемоги. Ми обов’язково переможемо. Українські незламні воїни обов’язково братимуть участь у наступних Іграх”, - наголосив Кононенко.

Читайте також: На Іграх Нескорених Україна перемогла команду Франції у баскетболі на візках

Як повідомляв Укрінформ, у Гаазі на Іграх Нескорених бронзову медаль у категорії новачків отримала Анна-Софія Пузанова - донька волонтерки-парамедика, члена української збірної Юлії Паєвської (позивний “Тайра”), яка нині перебуває в полоні росіян.

Ігри Нескорених проходять у Гаазі з 16 по 22 квітня 2022 року. Українська команда представлена у восьми видах спорту, зокрема у плаванні, бігу, штовханні ядра, стрільби з лука, баскетболі на візках.

Ігри нескорених – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, започатковані британським принцом Гаррі, герцогом Сассекським, у 2014 році.

У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань при захисті батьківщини.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України. Ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст і сіл, жорстоко катує і вбиває мирне населення.

Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-