Координатор Ігор Нескорених в Україні: світ має почути історію з вуст безпосередніх учасників війни

Координатор Ігор Нескорених в Україні: світ має почути історію з вуст безпосередніх учасників війни

Укрінформ
Міссія у Гаазі української збірної на Іграх Нескорених - розповісти усьому світу вустами людей, які безпосередньо беруть участь у бойових діях.

Про це в інтерв’ю власному кореспонденту Укрінформу в Гаазі сказала координатор Ігор Нескорених в Україні Оксана Горбач.

“Ми розуміємо, що зараз є велика увага до того, що відбувається в Україні. Але через велику кількість фейків ворожої пропаганди ми всі бачили, що відбувалося в інформаційному просторі після того, як українські війська зайшли в Бучу. Це жахливий нонсенс, який розповсюджувався в пресі, про те, що це українські військові розбомбили власні міста, що це українські військові спричинили весь цей біль та страждання, вбивства і зґвалтування, що це актори, які лежать на вулицях. І виникає питання, для чого це все зроблено? - за їхньою логікою, – виявляється, начебто для того, щоб підставити рф. Це власне ті наративи, які підхоплювали окремі медіа. І певні міжнародні організації, навіть країни, казали, що ми подивимося, ми розберемося, ми спочатку відправимо своїх дослідників, експертів подивитися, що насправді сталося. В цей момент стало зрозуміло, що дуже важливо розповідати про те, що відбувається в Україні, вустами людей, які безпосередньо беруть участь у бойових діях”, - наголосила вона.

Варто зазначити, що більшість учасників збірної та команди забезпечення – діючі військовослужбовці, які стоять на захисті нашої держави в силах тероборони, ЗСУ, Нацгвардії та інших структур сектору безпеки і оборони.

Читайте також: Зеленський закликав команду «Ігор нескорених» у Гаазі доносити правду про злочини військових рф

“Війна відбувається не тільки на полі бою, але й в інформаційному полі, дипломатичному. Інформаційна боротьба стає дуже важливою. І ми як команда можемо допомогти нашій державі у цьому. Більше того, враховуючи те, що Україна дуже залежить від міжнародної підтримки, зокрема, військової, гуманітарної, фінансової допомоги, а також санкцій проти агресора, нам важливо включитися в цю боротьбу всіма силами на усіх фронтах”, - зазначила Горбач.

А ще відзначила підтримку Президента України Володимира Зеленського під час онлайн-зустрічі з українською командою, яка перебувала в Гаазі.

“Коли ми спілкувалися з Президентом, він сказав фразу, яка дуже зачепила. Він сказав, що я не вважаю, що ви поїхали з України, я вважаю, що Україна поїхала разом із вами. Ви є нашими правдивими представниками України, адже ви – військовослужбовці, які захищають Україну. І саме в такому форматі ми і сприймаємо нашу місію на Іграх. Бути тут, і розказувати про те, що зараз відбувається в Україні, ділитися нашим особистим досвідом, який ми пережили. В кожного з нас є своя історія. Моя в Києві, але в інших членів збірної це, зокрема, Луганська область, Херсонська область, Миколаївська область, Суми, Харків, Гостомель, тобто наші учасники були всюди”, - розповіла Горбач.

Читайте також: Оксана Горбач, координатор Ігор Нескорених в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський закликав учасників української команди Ігор нескорених зробити все, щоб у Гаазі більше дізналися про злочини російських військ в Україні.

Він зазначив, що сьогодні Україна є однією з найміцніших держав у світі, а українці – непереможні.

За його словами, українська команда Ігор нескорених– це віддзеркалення нашої держави – “різні люди, але всі міцні, об’єднані заради результату”.

Глава держави разом з українськими спортсменами вшанував пам’ять тренера команди зі стрільби з лука, ветерана АТО з 2014 року Дмитра Сидорука, який загинув у бою за Україну на початку квітня.

Він також зазначив, що світ має дізнатися історію волонтерки-парамедика, члена збірної Юлії Паєвської (позивний “Тайра”), яка нині перебуває в полоні росіян.

Читайте також: «Ігри нескорених»: українська команда прибула до Нідерландів

Своєю чергою учасники команди запевнили, що налаштовані на перемогу у змаганнях, аби показати незламність України. Вони наголосили, що у спілкуванні зі спортсменами з інших країн розповідають правду про події, які відбуваються в Україні.

Ігри нескорених – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, започатковані британським принцом Гаррі, герцогом Сассекським, у 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань, захисту батьківщини. Ці змагання підтримують військовослужбовців та ветеранів на шляху до фізичного відновлення, психологічної реабілітації та соціальної інтеграції.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-