Вступна кампанія: зміст завдань блоку з математики

Вступна кампанія: зміст завдань блоку з математики

Укрінформ
Український центр оцінювання якості освіти роз'яснив зміст завдань з математики, яка є одним із трьох предметів Національного мультипридметного тесту в 2022 році.

Відповідне роз'яснення опубліковано на сайті Українського центру оцінювання якості освіти, передає Укрінформ.

«Зміст завдань блоку Національного мультипредметного тесту з математики буде відповідати чинній програмі ЗНО з математики. Ця програма охоплює всі теми з алгебри й геометрії, які вивчалися у шкільному курсі, а саме: «Числа і вирази»; «Рівняння, нерівності і їх системи»; «Функції»; «Ймовірність випадкової події, вибіркові характеристики (середнє значення), аналіз діаграм та графіків»; «Планіметрія»; «Стереометрія», - йдеться у повідомленні.

Загалом у блоці НМТ з математики буде 20 завдань, з-поміж яких:

- 14 завдань з вибором однієї правильної відповіді з п’яти запропонованих варіантів;

- 4 завдання на встановлення відповідності (потрібно встановити по 3 «логічні пари»);

- 2 завдання відкритої форми з короткою відповіддю (неструктуровані завдання).

У Центрі звертають увагу, що в блоці НМТ з математики не буде завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

Завдання з математики буде оцінено відповідно до схеми нарахування балів, як під час ЗНО. Тобто по 1 тестовому балу буде нараховано за кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді, по 1 тестовому балу за кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на встановлення відповідності та по 2 бали за кожну правильну коротку відповідь. Отже, за виконання завдань блоку НМТ з математики можна отримати від 0 до 30 балів.

Свій результат (тобто кількість набраних балів за правильно виконані завдання) можна буде дізнатися після виконання блоків НМТ. Пізніше результат кожного блоку буде також переведено в шкалу 100200 балів. Для отримання результату за шкалою 100200 достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал.

Завдання з математики зможуть розв’язати не лише ті, хто вивчав математику на профільному рівні, а й ті, хто вивчав її на рівні стандарту. Адже здебільшого завдання відповідають саме програмі рівня стандарту. До того ж кожному учаснику тестування буде надана можливість скористатися надрукованими довідковими матеріалами, із якими можна ознайомитися заздалегідь (тут).

Для розв’язання завдань із математики упродовж тестування можна буде скористатися чернеткою.

Для підготовки до виконання завдань блоку НМТ з математики в УЦОЯО радять, передусім, продовжувати ретельно працювати над шкільною програмою з математики, відвідуючи онлайн або офлайн уроки, які проводять учителі, або уроки Всеукраїнської школи онлайн. А для самостійного тренування доречно використовувати: тести минулих років, розміщені в розділі «Підготовка. Тести минулих років», де треба обрати закладки «Математика» та «Математика (завдання рівня стандарту»; відеороз’яснення до завдань ЗНО минулих років: Пробне ЗНО-2020Пробне ЗНО-2021(відео №1відео №2відео №3відео №4); Підготовка до ЗНО-2021Підготовка до ЗНО-2022; короткі тематичні тести в онлайн-тестувальнику з математики на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти; шкільні підручники, посібники для підготовки до ЗНО; інші ресурси, які допоможуть повторити математичні теми, а також призвичаїтися до роботи в середовищі онлайн-тестувальників.

Читайте також: Реєстрацію на мультипредметний тест продовжили до 19 квітня

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році замість традиційного ЗНО випускники складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ), який проводитимуть у комп’ютерному форматі. Це випробування міститиме три блоки завдань: з української мови, з математики та з історії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-