Нацрада просить уряд підтримати українських мовників

Нацрада просить уряд підтримати українських мовників

Укрінформ
Українські мовники і провайдери програмної послуги, які в надскладних умовах воєнного часу, роблять усе від них залежне, аби мовлення українських телевізійних каналів і радіостанцій тривало в усіх містах і містечках України потребують підтримки.

Як повідомила під час засідання 29 березня голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк, про це вона провела розмову з Прем’єр-міністром України, передає Укрінформ.

Герасим’юк зазначила, що до уряду скеровано листа, в якому Нацрада просить про підтримку забезпечення і локального, і загальнонаціонального мовлення.

«Ми аргументуємо все в тих межах, які необхідні для забезпечення боротьби на інформаційному фронті», – зауважила голова медіарегулятора.

Водночас, підкреслила вона, в умовах воєнної агресії мовлення місцевих компаній, як ніколи раніше, необхідне для надання життєво важливої інформації для населення. Національна рада так само намагається сприяти і діяльності великих мовників, які сьогодні об’єдналися в єдиний марафон. Всі вони забезпечують інформування і в країні, і за кордоном власним коштом. Шукають можливості утримати на роботі весь свій штат.

Національна рада підтримує компанії, які мають проблеми з продовженням мовлення, у тому, як вони мають працювати надалі.

«Ми добре розуміємо і фінансову скруту, яка виникає, і неможливість працювати через об’єктивні обставини, через те, що люди змушені рятувати свої родини. Багато людей змушені мігрувати і країною, і за кордон. Всі ми в одному човні!» – сказала Герасим’юк.

Вона ще раз попросила медіа не вестися на різноманітні фейки про те, що, мовляв, регулятор чинить комусь якісь перешкоди.

«Поширену певними особами інформацію про те, що хтось хоче когось закрити, виставити на вулицю, прошу сприймати як недолугий фейк», - підкреслила вона.

Герасим’юк додала, що Національна рада стоїть на сторожі свободи слова і права ЗМІ мовити в ефірах усіх без винятку патріотичних мовників. «Нині мовлять усі телевізійні і радіоканали. Мовлять усі, хто працює на інтереси держави», - резюмувала голова Національної ради.

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого, від початку вторгнення армії російських загарбників в Україну, розпочав мовлення національний телемарафон єдиних новин #UAразом. До створення новин долучаються Збройні сили України, РНБО, Офіс Президента та інші урядові структури, від яких залежить перебіг подій.

Президент Володимир Зеленський відзначив чесну та об’єднану роботу медійників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-