Синод ПЦУ закликав Московський патріархат до канонічного єднання

Синод ПЦУ закликав Московський патріархат до канонічного єднання

Укрінформ
Синод Православної церкви України закликав духовенство і релігійні громади, які перебувають в юрисдикції Московського патріархату, увійти в канонічне єднання з ПЦУ.

Як передає Укрінформ, про це предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній повідомив у Твіттері.

"Наш Священний синод закликає архієреїв, духовенство, монастирі та релігійні громади, які перебувають в юрисдикції Московського патріархату в Україні, послідувати Томосу про автокефалію ПЦУ та увійти в канонічне єднання з Православною церквою України", - заявив митрополит Епіфаній.

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня 2018 року Верховна Рада України підтримала звернення до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія із проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні.

11 жовтня Синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію Православній церкві в Україні.

15 грудня 2018 року в Києві у Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та представники УПЦ Московського патріархату створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля − митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-