Європейська федерація журналістів закликала розслідувати зникнення журналіста Батуріна

Європейська федерація журналістів закликала розслідувати зникнення журналіста Батуріна

Укрінформ
Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) закликала провести розслідування інциденту з викраденням українського журналіста Олега Батуріна у контрольованому російськими військами районі Херсонської області.

Як передає Укрінформ, відповідний заклик міститься на сайті ЄФЖ.

"Український місцевий журналіст Олег Батурін зник у місті Каховка Херсонської області в суботу ввечері. Європейська федерація журналістів (EFJ) приєднується до двох своїх українських філій, НСЖУ та НМПУ, у заклику до владу розслідувати це тривожне зникнення в регіоні, де журналісти живуть в страху перед російськими репресіями", - йдеться у повідомленні.

Європейська федерація журналістів закликала свідків події сконтактувати з Національною спілкою журналістів України (НСЖУ) та Незалежною медіа-профспілкою України (НМПУ).

Також на сайті ЄФЖ міститься заклик голови НМПУ Сергія Штурхецького до усіх міжнародних партнерів та правозахисних організацій "вимагати негайного звільнення Олега Батуріна". "Ми рішуче засуджуємо будь-які переслідування журналістів з боку російських військових!", - наголосив він.

Як повідомлялося, на Херсонщині станом на ранок 13 березня невідомою залишається доля каховського журналіста Олега Батуріна, який зник напередодні ввечері.

Приблизно о 16:00 у суботу Олегу зателефонував знайомий і запропонував зустрітися біла автостанції, яка знаходиться неподалік будинку журналіста. Десь о 16:30 Олег пішов на зустріч, залишивши вдома телефон та документи. Обіцяв повернутися через 20 хвилин. Але не повернувся.

За повідомленням у місцевих чатах, приблизно о 16:50 біля автостанції помітили російських військових.

Олег Батурін працює журналістом газети "Новий день".

Нагадаємо, у Каховці на постійній основі немає російських військових, зате тимчасово окуповано сусіднє місто Нова Каховка. Там є спроба створити військово-цивільну адміністрацію, підконтрольну росіянам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-