Владі вдалося втримати ціну на опалення -  Тимошенко

Владі вдалося втримати ціну на опалення - Тимошенко

Відео
Укрінформ
Попри безпрецедентне зростання цін на газ на міжнародному ринку в Україні вдалося напрацювати механізм, який заощадив кошти громадян і дозволив втримати ціну на опалення житлових будинків у поточному році.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час національного форуму "Безпечні та спроможні громади майбутнього" у Києві, передає Укрінформ.

"Вперше в сучасній історії нашої держави взаємодія між громадами та центром стала якісно новою. Президент України Володимир Зеленський започаткував Конгрес місцевих та регіональних влад, який став майданчиком для ухвалення саме тих рішень, яких потребують на місцях", – підкреслив Тимошенко.

Заступник керівника ОП також анонсував термомодернізацію 6000 житлових будинків у 2022 році, це допоможе зекономити майже 8 млрд грн за опалювальний сезон 2022/2023 років.

Як повідомлялося, органи місцевого самоврядування та НАК "Нафтогаз України" 30 вересня 2021 року підписали меморандум про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальний період 2021-2022 років. Меморандум передбачає, що тарифи на тепло та гарячу воду для населення залишаться на рівні минулого опалювального сезону. Крім того, у рамках цього документа уряд зобов'язався виплатити відшкодування різниці між встановленим та ринковим тарифами на комунальні послуги, а також підтримати фінансово громади з низьким рівнем податкоспроможності.

Читайте також: Відсьогодні українці віком 60+ можуть оплатити комуналку з коштів «єПідтримки»

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль раніше повідомив, що Кабінет Міністрів виконав зобов'язання, які взяв на себе відповідно до меморандуму про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальний період 2021-2022 років. Зокрема, місцева влада отримала додаткові кошти для того, щоб не підвищувати тарифи на опалення та гарячу воду до кінця опалювального сезону.

За його словами, уряд та НАК "Нафтогаз" шукатимуть рішення, щоб після опалювального сезону тарифи на газ для населення залишались незмінними або індексувались на рівень інфляції. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-