Ветерани війни та військової служби скаржаться, що їм не індексують пенсії

Ветерани війни та військової служби скаржаться, що їм не індексують пенсії

Відео
Укрінформ
Ветерани війни та військової служби минулих років скаржаться на те, що їм не індексують пенсії, і вони змушені звертатися до судів.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявили представники Громадської спілки "Всеукраїнська федерація учасників бойових дій, ветеранів війни та військової служби" (Федерація УБД).

Як зазначив президент Асоціації соціальної підтримки та захисту працівників спецслужб України «Співдружність», полковник Сергій Синченко, розмір пенсії військовослужбовців, які звільняються в запас, зараз набагато вищий, ніж звільнених раніше, та їхні пенсії не переглядаються.

“Грошове забезпечення діючих працівників, які виходять на пенсію, збільшується, а пенсіонерам не перераховують. І для того, щоб не перераховувати, перейшли на методи регулювання через Кабмін, який це робить у ручному режимі. Чи не на половину пенсії у ветеранів нижчі, ніж для тих, хто виходить на пенсію зараз”, - наголосив Синченко.

Голова Ради Міжнародної організації антитерору «Альфа» Карим Гайсін зазначив, що військові пенсіонери минулих років змушені звертатися до судів, рішення яких у Пенсійному фонді намагаються не виконати.

“За рішенням Верховного Суду повноважним органом СБУ видаються довідки щодо розрахунку пенсії співробітнику, який служив раніше. З цією довідкою більш-менш гідної пенсії звертаємось до Пенсійного фонду, який відмовляється робити перерахунок. І починаються судові позови, які затягуються, як правило, на півтора роки”, - сказав він.

Учасники заходу нагадали, що покликаний вирішити проблему законопроект №2141 “Про внесення змін до Закону України про пенсійне забезпечення осіб, звільнених у запас з військової служби та деяких інших осіб”, перебуває у Верховній Раді ще з 2019 року.

Читайте також: Метою створення спорту ветеранів є підтримка учасників АТО/ООС - депутатка

До Громадської спілки “Всеукраїнська федерація учасників бойових дій, ветеранів війни та військової служби” (Федерація УБД) входять: Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів); Міжнародна Асоціація ветеранів підрозділів антитерору "Альфа"; Всеукраїнська ГО «Асоціація соціальної підтримки та захисту працівників спецслужб України «Співдружність»; Організація ветеранів України; ГО «Київська організація ветеранів війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-