Суд скасував вирок Стерненку за «один патрон»

Суд скасував вирок Стерненку за «один патрон»

Укрінформ
Верховний Суд скасував через "малозначність діяння" вирок, яким активіста Сергія Стерненка було засуджено за зберігання одного патрона.

Як передає Укрінформ, відповідну інформацію розміщено на сторінці Верховного Суду у Фейсбуці.

10 лютого 2022 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду скасував вирок місцевого та ухвалу апеляційного судів у частині засудження Сергія Стерненка за незаконне придбання, носіння та зберігання одного патрона (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу).

"Зважаючи на малозначність діяння, ККС ВС закрив кримінальне провадження у цій частині", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що повний текст постанови ККС ВС у справі буде оголошений 15 лютого о 16:00.

Читайте також: Стерненко оскаржив вирок Одеського апеляційного суду

Стерненко у Телеграмі назвав рішення суду "половинчастою", але перемогою.

"Кримінальне провадження по ч. 1 ст. 263 закрити за малозначністю (це про 1 патрон). За ст. 146 ("викрадення") залишити без змін. Але судимості відтепер у мене немає. Половинчаста, але однозначно перемога! Далі зі 146-ю підемо в ЄСПЛ", - написав активіст.

Як повідомляв Укрінформ, 27 серпня 2021 року Стерненко подав до ВС касаційну скаргу на вирок Одеського апеляційного суду, який визнав його винним у незаконному зберіганні бойового патрона і призначив покарання у вигляді одного року позбавлення волі.

Кримінальну справу, фігурантами якої були екслідер одеської ГО "Правий сектор" Сергій Стерненко та член цієї ГО Руслан Демчук, суд розглядав близько п'яти років. Їм інкримінували викрадення і катування депутата однієї з районних рад Одещини. Також Стерненка звинуватили у незаконному зберіганні зброї.

Читайте також: Прокурор у справі Стерненка сам вирішуватиме, чи оскаржувати вирок - Венедіктова

Приморський райсуд Одеси визнав обох підсудних винними і призначив покарання у вигляді 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Адвокати подали апеляційні скарги на вироки. Зокрема, Стерненко заперечував свою причетність до викрадення і наполягав на політичній мотивованості справи.

31 травня 2021 року Одеський апеляційний суд визнав Сергія Стерненка винним у скоєнні двох із трьох інкримінованих йому правопорушень і засудив до 3 років позбавлення волі із заміною на рік умовно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-