Українці почнуть отримувати 500 «бустерних» гривень з 14 березня

Українці почнуть отримувати 500 «бустерних» гривень з 14 березня

Укрінформ
Українцям, які щепляться від COVID-19 бустерною дозою, з 14 березня нараховуватимуть додатково 500 грн у межах президентської ініціативи єПідтримка.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

За його словами, уряд сьогодні ухвалив зміни до програми. Вони запрацюють з 14 березня.

«Крім того, люди віком від 60 років та особи з інвалідністю І та ІІ групи зможуть використовувати кошти в межах програми на ліки та оплату житлово-комунальних послуг», - зауважив Шмигаль.

Читайте також: Як правильно оформити COVID-сертифікат після бустерної дозироз'яснення МОЗ

За повідомленням Міністерства цифрової трансформації у Телеграмі, також уряд збільшив строк використання коштів у рамках "єПідтримки" за вакцинацію. Тепер їх можна буде витратити упродовж не чотирьох, а дев'яти місяців із дня зарахування.

Як повідомляв Укрінформ, з 19 грудня 2021 року в Україні офіційно запрацювала державна програма "єПідтримка", що передбачає виплату тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19. Кошти міг отримати кожен громадянин України, котрий досяг 18 років і має в застосунку "Дія" зелений COVID-сертифікат вакцинації.

Уряд 19 січня 2022 року ухвалив рішення щодо розширення цієї держпрограми. З 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років можуть витратити 1 тис. грн на ліки. З 7 лютого дію програми розширили на підлітків.

8 лютого Президент Володимир Зеленський заявив, що за два тижні після запуску програми "єПідтримка" вона стала однією з найпопулярніших серед громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-