Конкурсна комісія з добору до ВККС планує завершити роботу до літа

Конкурсна комісія з добору до ВККС планує завершити роботу до літа

Укрінформ
Голова Конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів Тед Зажечни розповів, коли вона планує завершити роботу та від чого це залежатиме.

Про це Зажечни сказав на брифінгу після засідання комісії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Є прагнення якомога швидше цю роботу зробити. За нашими очікуваннями, ми плануємо завершити її приблизно до літа. Але тут усе залежатиме від кількості кандидатів. Що більше осіб подадуть документів, то більше часу це забере”, - пояснив Зажечни.

Водночас він наголосив, що важливо виконати роботу не швидко, а правильно. А також звернув увагу, що конкурсна комісія не призначає членів ВККС, бо це завдання ВРП, а лише рекомендує кандидатів до призначення.

Як повідомлялося, 21 січня Конкурсна комісія з добору кандидатів на посади членів ВККС провела перше засідання, на якому обрала керівництво та затвердила низку документів.

Підготовчу роботу для забезпечення старту офіційної діяльності із проведення відбору вона розпочала 19 листопада 2021 року.

Читайте також: Головою Конкурсної комісії з добору членів ВККС обрали екссуддю з Канади

Конкурсна комісія створена як допоміжний орган Вищої ради правосуддя для проведення відбору і складання переліку кандидатів, які будуть призначені ВРП членами ВККС. Вона складається з трьох суддів, запропонованих Радою суддів України, та трьох міжнародних експертів, запропонованих міжнародними й іноземними організаціями.

Зокрема, членами Конкурсної комісії є Сергій Верланов - суддя Київського апеляційного суду, Євген Мєзєнцев - суддя Шостого апеляційного адміністративного суду, Іван Міщенко - суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, Роберт Брукхейсен - колишній спеціальний прокурор відділу боротьби з шахрайством в особливо великих розмірах прокуратури Нідерландів, Тед Зажечни - суддя у відставці федерального суду Королівської лави провінції Саскачеван (Канада) та Стівен Маркмен - голова верховного суду штату Мічиган у відставці (США).

Читайте також: Прийом документів від кандидатів у члени ВККС стартує 4 лютого

Передбачається, що комісія за результатом відкритого та публічного конкурсу вибере 32 кандидатів, які мають не менше 15 років професійного досвіду в сфері права та відповідають критеріям доброчесності і професійної компетентності.

Із 32 кандидатів Вища рада правосуддя призначить 16 членів ВККС.

Нагадаємо, Верховна Рада 13 липня ухвалила закон щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів, який передбачає вирішальну роль міжнародних експертів у формуванні ВККС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-