СБУ заблокувала міжнародний канал переправлення іноземців до ЄС

СБУ заблокувала міжнародний канал переправлення іноземців до ЄС

Укрінформ
Співробітники СБУ затримали декілька груп нелегальних мігрантів з країни з підвищеною терористичною загрозою, які пройшли через територію РФ.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ

"СБУ затримала афганців, які нелегально хотіли потрапити до ЄС, і вже успішно пройшли через територію РФ", - йдеться у повідомленні

Загалом було затримано 4 групи іноземців, які планували нелегально потрапити до ЄС. За попередніми даними, більшість із них – вихідці з Афганістану.

Маршрут нелегалів проходив через територію РФ. Звідти вони організованими групами мали перетнути держкордон України поза встановленими пунктами пропуску. Потім організатори схеми «гарантували» іноземцям транзитне переправлення до Євросоюзу.

Співробітники СБУ викрили першу групу нелегалів на «перевалочній» квартирі у Сєвєродонецьку.

Читайте також: СБУ оголосила підозру чиновнику, який роздав землі на три мільйони

Інших нелегалів правоохоронці затримали у прикордонних районах Луганщини. Загалом затримано 35 іноземців.

Наразі у межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності осіб, причетних до організації підпільного трафіку.

Вирішується питання щодо примусового повернення іноземців до країни походження.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила посадовця Чопського прикордонного загону на організації транзитного трафіку нелегалів до Євросоюзу.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-