Центри правової допомоги ветеранам створять при всіх ОДА - Лапутіна

Центри правової допомоги ветеранам створять при всіх ОДА - Лапутіна

Укрінформ
При всіх обласних державних адміністраціях будуть створені Центри правової допомоги і правового захисту ветеранів.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

"Правовий захист ветеранів - це дуже важливе, сенситивне питання. Було проведено круглий стіл за участі всіх правозахисних організацій, а також органів державної влади, було висунуто декілька пропозицій, або зробити незалежного ветеранського омбудсмена, як на кшталт бізнес-омбудсмена, він існує при Кабміні за підтримки Європейського Союзу. А можливо знайти інший формат, і сьогодні Указом Президента створена консультативна рада при Президентові України з питань соціально-правового захисту ветеранів, і згідно з цим указом Центри правової допомоги і правового захисту ветеранів будуть створені при всіх обласних державних адміністраціях", - сказала Лапутіна.

За її словами, це фактично і є таким інструментом, який забезпечить правовий захист ветеранів.

Читайте також: В Україні діють понад 20 ветеранських просторів – Лапутіна розповіла про перспективи

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня Президент Володимир Зеленський утворив Консультативну раду з питань забезпечення гарантій прав і основоположних свобод осіб, які брали участь у захисті України. 10 квітня глава держави підписав інший документ, яким на зміну цього указу постановив перейменувати Консультативну раду з питань забезпечення гарантій прав і основоположних свобод осіб, які брали участь у захисті України на Консультативну раду з питань забезпечення прав і свобод захисників України. Зеленський також затвердив положення про Консультативну раду та її персональний склад.

Раніше Міністерство у справах ветеранів на державному рівні ініціювало запровадження Інституту ветеранського омбудсмена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-