YouTube заблокував канали «трійки Медведчука»

YouTube заблокував канали «трійки Медведчука»

Укрінформ
YouTube заблокував для перегляду в Україні каналів так званої «трійки Медведчука». Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вдячний платформі.

Про це глава МКІП написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Це важливий крок до визнання світового суспільства боротьби України з інформаційним впливом з боку держави-агресора. Вдячний фахівцям платформи YouTube, що звернули увагу на наше звернення та на рішення РНБО щодо телеканалів, які несли загрозу національній безпеці України, оскільки вони не є ЗМІ чи звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни Росії проти України», - написав Ткаченко.
Читайте також: Верховний суд почав розглядати оскарження санкцій щодо «каналів Медведчука»

За його словами, йдеться про ютуб-канали 112 Україна, Zik, NewsOne. Відтепер на вкладці онлайн-трансляції позначено, що контент недоступний у домені нашої країни через скаргу від уряду на протизаконний контент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», а також їхнього власника — народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції передбачають анулювання ліцензії цих проросійських телеканалів. Станом на ранок 3 лютого мовлення NewsOne, ZIK та «112» було припинено.

Читайте також: Нацрада кличе на засідання представника підсанкційного телеканалу

Прессекретар Президента Юлія Мендель поінформувала, що це рішення РНБО ухвалене відповідно до статті 5 закону "Про санкції", постанови Верховної Ради № 2589–VIII від 4 жовтня 2018 року та пропозицій Служби безпеки, не має нічого спільного з наступом на свободу слова, а ухвалене з метою захисту національної безпеки.

Читайте також: Проти Медведчука і Козака відкрили справу про держзраду – депутат

Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква наголошував, що рішення Ради нацбезпеки й оборони про запровадження санкцій проти трьох телеканалів та їхнього власника ґрунтується на свідченнях і доказах щодо їхнього фінансування державою-агресором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-