Шмигаль нагадав священникам, що свята не мають бути затьмарені спалахом COVID-19

Шмигаль нагадав священникам, що свята не мають бути затьмарені спалахом COVID-19

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав усі релігійні організації під час відзначення таких свят, як Вербна неділя, свято Воскресіння Христового, Рамадан-байрам та низки інших дотримуватися карантинних обмежень та рекомендацій.

Про це він сказав на зустрічі з представниками Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Свята — це радість, і важливо, щоб потім ця радість не була затьмарена зростанням захворюваності. Ми цінуємо, що представники релігійних організацій роблять все для дотримання карантинних норм. Уряд зі свого боку і надалі докладатиме всіх зусиль для того, щоб державна політика у сфері релігії була ефективною, результативною та спрямованою на реалізацію відповідних прав і свобод громадян», — наголосив Прем’єр-міністр.

Він акцентував на необхідності дотримання всіма релігійними організаціями під час відзначення свят карантинних обмежень та рекомендацій щодо проведення богослужінь, релігійних обрядів, та церемоній.

Читайте також: МОЗ не вводитиме додаткових обмежень на Великдень

Прем’єр також подякував представникам Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій за розуміння й підтримку введених державою вимушених тимчасових обмежень щодо їхньої діяльності, а також за позицію щодо важливості процесу вакцинування проти COVID-19.

Читайте також: Шмигаль закликає українців лишатися вдома на травневі свята та Великдень

«Вдячні представникам релігійних організацій за долучення до кампанії популяризації процесу вакцинації через власний приклад щеплення», — сказав глава уряду.

Як повідомлялося, цьогоріч виповнюється 25 років від заснування Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій, яка є головним партнером державних структур щодо комунікацій із релігійними організаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-