Денісова розповіла, скільки жінок займають керівні посади в Україні

Денісова розповіла, скільки жінок займають керівні посади в Україні

Відео
Укрінформ
В Україні наразі орієнтовно 40 відсотків жінок займають керівні посади.

Про це під час свого виступу на комітетських слуханнях на тему: «Виконання Україною міжнародних зобов’язань за Конвенцією ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок» заявила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, відео з якого вона виклала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Проблемою в українському суспільстві, яка в тому числі є підставою для такої дискримінації (жінок - ред.), перш за все, є стійкість стереотипів, наш менталітет, який є в українському суспільстві... Лише 40 відсотків керівних посад мають жінки. І жінки, серед іншого, безумовно, отримують нижчу заробітну плату», - зазначила Денісова.

На її думку, серед причин для цього - нерозвинутість соціальної інфраструктури, відсутність законодавчої визначеності працівників з сімейними обов'язками, недостатні зусилля з просвітницької роботи органів місцевого самоврядування тощо.

Читайте також: Джапарова: Жінки становлять 60% внутрішньо переміщених осіб в Україні

Український омбудсман наголошувала на необхідності підвищення правової культури суспільства з питань гендерної рівності.

«Ми про це все знаємо, і, нарешті, у нас стоїть питання реалізації ратифікації Стамбульської конвенції», - уточнила вона.

Окремо Денісова поінформувала, що одним з пріоритетних напрямів її діяльності, який вона для себе визначила на 2021 рік, є здійснення парламентського контролю за виконанням органами держвлади і місцевого самоврядування Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок.

«Я тут повністю для ваших послуг, і ми разом будемо напрацьовувати різноманітні заходи для того, щоб підвищити правову обізнаність саме жінок і всіх працівників місцевої влади», - поінформувала Денісова, звертаючись до учасників заходу.

Читайте також: Українські жінки в ООН порушать питання пандемії, агресії РФ та домашнього насильства

Окремо український омбудсман обговорила цю тему і в контексті збройної агресії РФ.

«Ми фіксуємо факти, що жінки стають жертвами сексуального насильства. І про це теж потрібно говорити. Сексуальне насильство під час збройного конфлікту є порушенням права на особисту недоторканність і кваліфікується як воєнний злочин, і потребує негайного ефективного розслідування і вжиття заходів щодо забезпечення реабілітації саме жертв такого насильства», - зазначила вона.

Раніше Денісова повідомляла, що в Україні минулого року, за даними Національної сервісної служби, за допомогою на урядову гарячу лінію, у поліцію і органи соцзахисту звернулося 211 тисяч осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-