У Венедіктової зупинили стягнення з бюджету 130 мільйонів на користь ексзаступника податкової

У Венедіктової зупинили стягнення з бюджету 130 мільйонів на користь ексзаступника податкової

Укрінформ
Офіс генерального прокурора запобіг стягненню з державного бюджету України 130 млн гривень на користь колишнього першого заступника голови Державної податкової служби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

"Постановою Київського апеляційного суду задоволено апеляційну скаргу Офісу генерального прокурора, скасовано рішення Печерського районного суду м. Києва та ухвалено нове – про відмову позивачу у задоволенні позову в повному обсязі щодо стягнення з державного бюджету України 130 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України у 2016 році здійснювалося досудове розслідування та процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою колишнього першого заступника голови Державної податкової служби-начальника податкової міліції у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України.

"Від підозрюваного надійшла заява про намір укласти з прокурором угоду про визнання винуватості та готовність добровільно частково відшкодувати завдані збитки державі у розмірі 130 млн грн. Після підтвердження надходження цих коштів було укладено угоду про визнання винуватості, затверджену вироком суду", - ідеться в повідомленні.

У прокуратурі зауважили, що майже через три роки до Печерського райсуду Києва було заявлено позов про повернення коштів, який мотивувався тим, що ці 130 млн грн були сплачені помилково, за відсутності будь-яких правових підстав. "Рішенням суду позов було задоволено частково, проте з держбюджету стягнуто всю суму коштів", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Верховний суд Ізраїлю відхилив апеляційну скаргу ІБД проти ПриватБанку

Офісом генпрокурора внесено апеляційну скаргу на це рішення суду, а апеляційна інстанція визнала її обґрунтованою.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві судитимуть членів організованої злочинної групи, підозрюваних у привласненні понад 1,5 млн грн коштів державного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-