Дев'ять вишів приймають абітурієнтів з ТОТ на підготовчі курси

Дев'ять вишів приймають абітурієнтів з ТОТ на підготовчі курси

Укрінформ
Триває пілотний проєкт Міністерства освіти і науки України щодо безоплатного навчання осіб з непідконтрольних територій на підготовчих курсах з можливістю подальшого вступу на навчання до закладів вищої освіти як внутрішньо переміщених осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство освіти та науки.

"Слухачами підготовчих курсів можуть стати особи, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія окремих районів Донецької, Луганської областей, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, які завершили навчання у закладах загальної середньої освіти на непідконтрольній території після квітня 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Навчання проводиться з березня до травня 2021 року. Після здійснення аналізу щодо проведення першого етапу пілотного проєкту планується другий етап – з жовтня 2021 року до травня 2022 року.

Пілотний проєкт триває у дев’яти закладах вищої освіти, в яких діють освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна»:

· Донецький національний технічний університет;

· Житомирський державний університет імені Івана Франка;

· Луганський національний університет імені Тараса Шевченка;

· Маріупольський державний університет;

· Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова;

· Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»;

· Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля;

· Таврійський національний університет імені Володимира Вернадського;

· Херсонський державний університет.

На підготовчі курси слухачі зараховуються без складання іспитів. Навчання здійснюється за денною формою. У разі запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 та відповідно до можливостей слухачів, у кожному конкретному регіоні та закладі вищої освіти навчання може проводитися за дистанційною або змішаною формою.

Визначені заклади вищої освіти мають сприяти на період навчання забезпеченню слухачів підготовчих курсів проживанням у гуртожитку.

Читайте також: Абітурієнтам з окупованих територій нададуть місця у гуртожитках на час підготовчих курсів

Для осіб з ТОТ працює Урядова гаряча лінія з питань освіти (0-800-504-425), в робочі дні – з 9:00 до 18:00 та в п’ятницю – з 9:00 до 17:00.

Як повідомлялося, пілотний проєкт безоплатних підготовчих курсів для дітей з ТОТ запроваджено у межах реалізації ініціативи Президента України Володимира Зеленського щодо сприяння молоді з тимчасово окупованих територій України при вступі до закладів вищої освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-