Ткаченко пов’язує чутки про AstraZeneca з російським піаром «Спутника V»

Ткаченко пов’язує чутки про AstraZeneca з російським піаром «Спутника V»

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко пропонує ретельно перевірити, з яких джерел з’явилася інформація про псевдонебезпечність вакцини AstraZeneca.

Як передає Укрінформ, про це він написав у своєму Телеграм-каналі.

На думку міністра, чутки про відмову від використання вакцини AstraZeneca в Європі можуть бути пов’язані з масовою інформаційною кампанією проти неї з боку Росії з метою "розчистити фармринок для Спутника V".

Як зауважив Ткаченко, "Спутник досі не схвалений до застосування в Європейському Союзі. У Кремлі, звичайно, звинуватили у всіх своїх проблемах США та їхніх партнерів. І одразу з цим зненацька з’являється просто вал інформації про начебто існуючу небезпеку прямого конкурента Спутник – вакцини AstraZeneca".

Читайте також: У Раді зареєстрували законопроєкт про відповідальність виробників вакцин

"Дуже схоже на тактику випаленої землі. Інформаційно знищити вакцину-конкурента, щоб потім дотиснути європейських політиків дозволити застосування Спутника", - вважає очільник МКІП.

"Натомість, - написав Ткаченко, - мало хто зважає на відсутність задокументованих летальних випадків внаслідок щеплень вакциною AstraZeneca, а також (про відсутність - ред.) зв’язку між препаратом і утворенням тромбів кажуть і у Всесвітній організації охорони здоров'я і в Європейському агентстві з лікарських засобів. Росія ж наполегливо продовжує лобіювати свій Спутник".

Читайте також: На пів мільйона доз AstraZeneca лише один випадок тромбозу – імунолог

"Я б дуже ретельно перевірив, з яких джерел з’явилася інформація про псевдонебезпечність вакцини AstraZeneca і хто лобіював розповсюдження цих жахачок у європейських ЗМІ. Бо в такі збіги не вірю", - наголосив міністр.

Він також додав, що "минуло вже 5 днів з дня мого щеплення вакциною AstraZeneca. Почуваю себе так само добре, як і у день вакцинації".

Читайте також: «AstraZeneca не несе ризику»: в Італії не виявили зв’язку між вакциною і смертю

Як повідомлялося, 11 березня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зробив щеплення від коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-