Олена Зеленська розповіла, як її скандальна жовта сукня допомогла онкохворим дітям

Олена Зеленська розповіла, як її скандальна жовта сукня допомогла онкохворим дітям

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська віддала свою сукню жовто-лимонного кольору з церемонії інтронізації імператора Японії на благодійний аукціон, гроші з якого пішли на придбання обладнання для онкохворих дітей.
Про це перша леді розповіла на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ця історія мала б вже закінчитися, але мала цікаве продовження. Невдовзі мене запросили взяти участь у благодійному аукціоні, мета якого була зібрати кошти, щоб купити обладнання для онкохворих дітей. І саме завдяки тому, що ця сукня була відома, вона стала цікавим та помітним лотом, була швидко придбана і гроші пішли на благодійність. Що у фіналі? “Скандальна” сукня допомогла дітям”, - зазначила дружина Президента.

instagram: olenazelenska_official

Вона нагадала, що у 2019 році на церемонію інтронізації імператора Японії Нарухіто вдягла жовто-лимонну сукню дизайнера Івана Фролова. Перша леді запевнила, що в Японії її зовнішній вигляд отримав багато схвальних відгуків, проте в Україні дехто почав розповсюджувати інформацію, що нібито образила монарха кольором своєї сукні.

За її словами, критики аргументували це тим, що жовтий колір — виключно колір імператорської родини і його не дозволено носити більше нікому.

Водночас Олена Зеленська підкреслила, що світлий лимонний відтінок сукні й темний жовтий колір імператорської родини — це зовсім різні відтінки для японців, як для українців, наприклад, червоний та зелений кольори.

Читайте також: 5 міфів про “заборонену” сукню першої леді під час візиту до Японії

Крім того, вона зауважила, що заборона на одяг жовтого кольору в Японії діяла, за різними джерелами, до VIII або XV століть.

“Мода може як роз’єднати, так і об’єднати людей. Я хочу, щоб наша мода об’єднувала”, - наголосила дружина Президента.

Читайте також: Зеленський каже, що звик до критики, але просить “не чіпати дітей та дружину”

Як повідомлялося, у жовтні 2019 року українські ЗМІ критикували сукню, в якій Олена Зеленська була на церемонії інтронізації імператора Японії Нарухіто, звинувативши її навіть у порушенні дипломатичного протоколу. Після чого Посольство Японії в Україні подякувало Президенту Володимиру Зеленському і першій леді Олені Зеленській за участь у церемонії інтронізації і окремо відзначило одяг подружжя, підкресливши, що їх одяг добре гармоніював з благородною атмосферою і справив на японське суспільство дуже позитивне враження про подружжя та Україну як країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-