Степанов обіцяє «мінімалку» для лікарів від ₴23 тисяч

Степанов обіцяє «мінімалку» для лікарів від ₴23 тисяч

Укрінформ
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов доб'ється, щоб мінімальна зарплата лікарів в Україні починалась від 23 тисяч гривень на місяць.

Про таке він написав у Facebook, назвавши це своєю "принциповою позицією", передає Укрінформ.

Міністр додав, що рік тому потужності українських лабораторних центрів ледь сягали 200 тестувань на добу, а сьогодні роблять по 80 тисяч. За словами міністра, медики підтримують вакцинацію і є справжніми героями.

"Медики сьогодні – справжні герої, тому підвищення їм зарплат – моя принципова позиція. Мінімальна зарплата лікаря має бути не менше 23 тисяч гривень, середнього медичного персоналу – 17 тисяч гривень, молодшого - 12 тисяч гривень. І ми доб'ємося цього", - сказав Степанов.

Раніше у МОЗ заявили про готовність до третьої хвилі коронавірусу в Україні.

Читайте також: Шмигаль заявив про початок третьої хвилі – не виключений локдаун

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого Кабінет Міністрів схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівні епіднебезпеки та показники їх визначення.

Станом на 4 березня, за даними МОЗ, у Вінницькій, Миколаївській, Чернігівській областях продовжується зростання госпіталізацій через COVID-19. Загалом, показник госпіталізацій хворих з COVID-19 перевищено в шести регіонах України - Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Миколаївський, Чернівецькій областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-