Короткоствольна зброя має бути тільки у правоохоронців - Аваков

Короткоствольна зброя має бути тільки у правоохоронців - Аваков

Укрінформ
В Україні короткоствольну зброю повинні мати виключно працівники правоохоронних органів, яким це потрібно відповідно до служби.

Про це глава МВС Арсен Аваков заявив в ефірі програми "В гостях у Гордона", відповідаючи на питання щодо легалізації зброї, передає кореспондент Укрінформу.

"Щодо короткоствольної зброї. Всім чомусь хочеться мати короткоствольну зброю, але всі потім обурюються, що неочікувано хтось когось застрелив. А ви уявіть, що будь-який громадянин буде мати змогу мати короткоствольну зброю. Я – проти. Я за те, щоб людина, якщо у неї все у порядку з головою і з іншими ситуаціями, мала мисливську чи спортивну зброю. Що стосується короткоствольної зброї, її мають мати виключно співробітники правоохоронних органів, яким це потрібно", - уточнив міністр.

Читайте також: Аваков анонсував «цікаві слідчі дії» щодо замовників вбивства Шеремета

Коментуючи питання легалізації марихуани, Аваков сказав, що він не проти, аби канабіноїди видавалися по рецепту.

"Канабіноїди – це елементи витяжки з марихуани, присутні у таблетках, які видаються за електронним рецептом, якщо людині потрібно полегшити біль. Але я категорично проти того, щоб дозволити людям марихуану вирощувати на підвіконні в, умовно кажучи, двох горщечках, і потім покурювати", - зазначив очільник МВС.

Читайте також: Аваков прокоментував «плівки Медведчука-Суркова»

Як повідомлялося, голова Національної поліції Ігор Клименко заявив, що внутрішня безпека викрила корупційну схему видачі дозволів на зброю за участю співробітників НПУ, і відповідна дозвільна служба розформована.

1 березня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що у МВС планують зняти з Нацполіції функцію видачі дозволів на зброю і передати такий функціонал на інші структурні підрозділи міністерства.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-