З 1 березня підвищують пенсії для восьми мільйонів українців

З 1 березня підвищують пенсії для восьми мільйонів українців

Укрінформ
Із понеділка, 1 березня 2021 року, пенсії для восьми мільйонів громадян України зростуть на 11%.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Вже відзавтра пенсії для восьми мільйонів українців зростуть на 11%. В середньому зростання становитиме 300 грн», - написав Шмигаль.

Читайте також: Уряд пропонує індексувати пенсії щороку з 1 березня

За його словами, Кабінет Міністрів також продовжує працювати над додатковими механізмами підтримки. Наприклад, минулого року люди віком від 80 років почали отримувати 500 грн щомісячної доплати, а вже цьогоріч додаткові виплати в розмірі 400 грн почнуть отримувати й люди, старші за 75 років.

«Уряд також подав законопроєкт, який чітко визначатиме автоматичну індексацію пенсій 1 березня. Ще одним кроком до справедливої та достойної пенсії в Україні стане запровадження накопичувальної системи, над якою Уряд і Парламент зараз активно ведуть роботу», - додав Прем'єр.

Читайте також: В Україні майже 110 тисяч осіб отримують пенсію у разі втрати годувальника

Він зазначив, що загалом влада дбає про людей. Вже цього року послугою «єМалятко» зможуть скористатися батьки дітей, що народилися на тимчасово окупованих територіях. Окремий сервіс цього тижня запустили й для підтримки наших ветеранів. За допомогою смартфона або комп’ютера вони зможуть цілодобово отримати інформацію про санітарно-курортні заклади та суб’єкти надання послуг із психологічної реабілітації. Новостворений ресурс отримав назву «е-Ветеран», і впровадження цієї системи значно покращить процедуру користування пільгами й послугами.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2021 року уряд схвалив постанову "Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році”. Відповідно до постанови, у 2021 році індексація пенсій буде проведена з 1 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-