Судді ВАКС скаржаться на втручання у їхню діяльність

Судді ВАКС скаржаться на втручання у їхню діяльність

Укрінформ
Колегія суддів Вищого антикорупційного суду повідомила голові Вищої ради правосуддя і генпрокурору про втручання у їхню діяльність.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

"Колегія суддів Вищого антикорупційного суду звернулася до Вищої ради правосуддя та до генерального прокурора із повідомленням про втручання у діяльність суддів щодо здійснення правосуддя", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що один з членів ВРП витребував копії матеріалів судової справи, розгляд якої не закінчено, з метою оцінки вчинених суддею процесуальних дій та ухвалених рішень. Поряд із цим, витребування матеріалів супроводжувалося попередженням про притягнення судді до відповідальності, у разі невиконання такої вимоги. На думку суддів, такі дії члена ВРП мають ознаки конфлікту інтересів, оскільки він здійснює розгляд скарги Національної асоціації адвокатів Україні (НААУ), членом якої є вказаний член ВРП.

Колегія судів ВАКС вважає вимогу члена ВРП надати копії матеріалів справи, розгляд якої не закінчений, такою, що суперечить принципу незалежності суддів та є проявом втручання в їхню діяльність як суддів щодо здійснення правосуддя.

Читайте також: ВАКС відклав обрання запобіжних заходів суддям ОАСК

Також, колегія суддів ВАКС заявила про відвід зазначеного члена ВРП, оскільки його дії викликають сумнів у неупередженості.

Як повідомлялось, станом на жовтень 2020 року, за даними Єдиного державного реєстру судових рішень, із моменту початку роботи Вищого антикорупційного суду було винесено 18 вироків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-