МКІП створило комісію з відбору Експертної ради з держпідтримки патріотичних фільмів

МКІП створило комісію з відбору Експертної ради з держпідтримки патріотичних фільмів

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики сформувало конкурсну комісію з відбору членів Експертної ради з державної підтримки виробництва патріотичних фільмів. 

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

«Наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 06 серпня 2020 року № 2011 затверджено персональний склад конкурсної комісії з відбору членів Експертної ради при Міністерстві культури та інформаційної політики України з відбору кінопроєктів для надання державної фінансової підтримки на виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Ткаченко закликає представників культури долучитися до програми УКФ

Як зазначається в наказі, відповідальним секретарем Комісії призначено державного експерта експертної групи з кіно Директорату кіно та креативних індустрій Катерину Орлюк.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, Положення про Експертну раду з державної підтримки виробництва патріотичних фільмів затверджене наказом Міністерства культури України 17 квітня 2018 року, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19 квітня 2018 р. В документі, зокрема, йдеться про те, що персональний склад конкурсної комісії затверджується наказом Мінкультури, який оприлюднюється на офіційному сайті Мінкультури; Експертна рада утворюється у складі тринадцяти осіб, які мають бути визнаними фахівцями у сфері виробництва (створення) та розповсюдження фільмів і мати досвід роботи у сфері кінематографії/телебачення не менше трьох років. Члени Експертної ради призначаються строком на два роки, після чого їх повноваження припиняються автоматично.

Наказом Міністерства культури та інформаційної політики від 17.06.2020 року, зареєстрованим в Міністерстві юстиції 03.2020 р., внесено зміни до попереднього наказу, відповідно яких у Положенні про Експертну раду слова "Міністерство культури України" замінено словами "Міністерство культури та інформаційної політики України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-