Макрон висловив співчуття у зв'язку із загибеллю в Малі українця з Іноземного легіону

Макрон висловив співчуття у зв'язку із загибеллю в Малі українця з Іноземного легіону

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон висловив співчуття у зв'язку із загибеллю у Малі військовослужбовця Іноземного легіону українського походження Дмитра Мартинюка.

Про це повідомляє Єлисейський палац, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент Республіки з великим жалем сприйняв повідомлення про смерть 1 травня бригадира (капрала – ред.) Дмитра Мартинюка у військовому госпіталі Персі де Кламар унаслідок поранень, отриманих від розриву саморобного вибухового пристрою. Це сталося 23 квітня під час проведення операції проти терористичних груп у Малі», - йдеться у повідомленні.

Макрон висловив щирі співчуття рідним і близьким загиблого та запевнив у солідарності Франції за таких трагічних  обставин.

Співчуття рідним і близьким загиблого також висловили міністр збройних сил Франції Флоранс Парлі особисто та очолюване ним відомство загалом, командування Сухопутних військ, а також командування та особовий склад полку, в якому служив український легіонер.

Як стало відомо сьогодні, військовослужбовець 1-го бронетанкового полку Іноземного легіону Дмитро Мартинюк загинув у Малі, виконуючи завдання під час антитерористичної операції «Бархан». Франція проводить її в африканському регіоні Сахель, який включає Малі, Буркіна-Фасо, Мавританію, Нігер і Чад. До операції залучено 6 тис. військовослужбовців.

Читайте також: Напад на військову базу у Малі: десятки загиблих

Дмитро Мартинюк народився 28 серпня 1991 року на Хмельниччині. У складі Іноземного легіону служив з вересня 2015 року.

Це другий українець з французького Іноземного легіону, який загинув останнім часом. 13 березня у Лівані у результаті ДТП загинув Володимир Рибончук, капрал 1-го іноземного інженерного полку у складі Тимчасової місії ООН (UNIFIL).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-