Послаблення карантину: Зеленський попередив про наслідки владу Черкас, яка

Послаблення карантину: Зеленський попередив про наслідки владу Черкас, яка "загубила календар"

Укрінформ
Влада дозволила відновити роботу продуктовим та аграрним ринкам і тепер очікує на кроки назустріч від власників ринків.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців.

"Це (відкриття ринків - ред.) було важливим для громадян і малого бізнесу. Ми це зробили. І тепер очікуємо кроків назустріч з боку власників ринків. Будь ласка, будьте відповідальними, забезпечте для продавців і відвідувачів безпечні умови. Інакше ринки, які порушуватимуть правила, будуть зачинені знову. Впевнений, цього не хочеться нікому", - зазначив він.

Окремо глава держави дав оцінку діям влади міста Черкаси, які "загубили календар і збиралися пом’якшувати карантинні заходи раніше 11 травня".

За його словами, це спроба заробити політичні рейтинги ціною життя та здоров’я жителів міста. І це матиме відповідні юридичні наслідки. "На майбутнє: це стосується всіх представників місцевої влади, які плутають слова "децентралізація" та "автономія". Не треба займатися самодіяльністю, яка ставить під загрозу безпеку людей", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Скасування карантину у Черкасах може призвести до катастрофи - Степанов

Як повідомляв Укрінформ, виконавчий комітет Черкаської міської ради своїм рішенням від 30 квітня дозволив роботу перукарень, салонів краси, об’єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків закладів ресторанного господарювання, магазинів з продажу непродовольчих товарів, електротоварів, меблів, книжкової продукції, ринків та ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції та квітів, а також міських парків та скверів і розташованих на їхній території атракціонів.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ухваленого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв жорстку відповідь на скасування карантинних обмежень у Черкасах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-