Справа Шеремета: Антоненко відмовився від слідчого експерименту без адвокатів

Справа Шеремета: Антоненко відмовився від слідчого експерименту без адвокатів

Укрінформ
Підозрюваний у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко (Riffmaster) відмовився від участі у слідчому експерименті за відсутності своїх адвокатів.

Про це повідомив у Facebook адвокат Масі Найєм.

"Андрій Антоненко відмовився від проведення слідчого експерименту без своїх адвокатів. Нагадаю, що один із трьох адвокатів отримав інформацію про проведення експерименту за годину, а інший взагалі не отримав жодних повідомлень станом на 20:00", - написав він.

Найєм зауважив, що саме повідомлення про слідчий експеримент було надіслано не за три доби, як це мало би бути згідно з чинним законодавством.

"За нашою інформацією, слідчі намагались залучити адвоката з Центру безоплатної допомоги. Це порушення ст. 49 КПК, а також ст. 53 КПК. У ст. 49 вказані випадки, коли слідчий і прокурор можуть залучити захисника з центру. Андрій не підпадає під жодну з них - у нього вже є три адвокати", - зазначив захисник.

Читайте також: Адвокати Дугарь заявили про фальсифікацію експертизи у справі Шеремета

Крім того, як зауважив Найєм, проведення слідчих (розшукових) дій у нічний час (з 22 до 6 години) не допускається, "за винятком невідкладних випадків, коли затримка в їх проведенні може призвести до втрати слідів кримінального правопорушення чи втечі підозрюваного".

Як повідомляв Укрінформ, вночі 2 січня у центрі Києва відбувся слідчий експеримент у справі про вбивство Павла Шеремета - за участю лікарки й волонтерки Юлії Кузьменко, підозрюваної у причетності до цього злочину.

12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поінформував про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства журналіста.

Слідство підозрює п'ятьох осіб: лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, добровольців АТО Владислава та Інну Грищенків, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, ветерана АТО Андрія Антоненка. У Кузьменко й Антоненка 12 грудня було проведено обшуки.

13 грудня Печерський районний суд обрав запобіжний захід: Яні Дугарь - у вигляді цілодобового домашнього арешту, Антоненку і Кузьменко - тримання під вартою без визначення застави.

24 грудня Апеляційний суд міста Києва залишив Юлію Кузьменко під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-