Мазур розповів, що останні два роки без проблем їздив до Польщі

Мазур розповів, що останні два роки без проблем їздив до Польщі

Укрінформ
Працівник Секретаріату Уповноваженого ВР України з прав людини, ветеран АТО Ігор Мазур за останні два роки неодноразово перетинав кордон з Польщею без будь-яких проблем.

Про це Мазур повідомив у Любліні на спільній з генконсулом України пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

“Я в Польщі був кілька разів і минулого, і позаминулого року. Бо відколи повернувся зі ЗСУ в запас, я вважав, що для нас справді понад усе важливо з поляками мати гарні стосунки, одним фронтом виступати проти Росії - Балто-Чорноморський союз такий. Якщо виходити з того, що Інтерпол мав із 2014 року, то я теж, мабуть, був у цій базі. Тільки Інтерпол не давав ходу… Я не думаю, що хтось там мене здав, скоріш за все, Росія останні кілька місяців почала активно працювати на міжнародному рівні. І, на жаль, як Данія здалася і дозволила будувати “Північний потік-2”, так само десь Інтерпол здався і погодився нас включити в той чорний список”, - розповів Мазур.

Читайте також: Мазур заявив, що не брав участі в бойових діях у Чечні, а був там як журналіст

Таким чином, за словами Мазура, Інтерпол погодився з тим, що російський суд може судити справедливо - але, на жаль, справи українських політв’язнів свідчать, що це не так.

Як раніше повідомила омбудсмен Людмила Денісова, ветерана АТО Ігоря Мазура відпустили на поруки генерального консула України в Любліні, на час очікування та розгляду екстрадиційного запиту РФ він мешкатиме в генконсульстві.

Працівник Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини, ветеран АТО Ігор Мазур був затриманий 9 листопада у пункті пропуску “Дорогуськ” у Польщі на підставі запиту Росії до Інтерполу.

Читайте також: Мазур: У моїй справі проходить і Яценюк, і брати Тягнибоки

Мазур був керівником "Правого сектора" Київщини і начальником штабу 24-ї сотні Самооборони Майдану під час Революції Гідності. З травня 2014-го перебував у зоні АТО. У квітні 2015 року став офіцером ЗСУ - командиром роти, заступником начальника штабу розвідувального батальйону в Секторі "М". У листопаді 2016 року, після демобілізації, Мазура призначили заступником голови партії УНА-УНСО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-