У День захисника по всій Україні пройдуть близько 300 заходів

У День захисника по всій Україні пройдуть близько 300 заходів

Укрінформ
14 жовтня в День захисника України по всій країні заплановано проведення близько 300 заходів.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, інформує Департамент комунікації МВС України.

"По всій Україні буде близько 300 заходів, лише у Києві ветерани та добровольці подали заявки на п’ять акцій. Для наших правоохоронців – це не виклик, ми звикли до роботи на таких масових заходах. Однак, ми маємо забезпечити безпеку кожного громадянина нашої держави", - наголосив Яровий.

До роботи будуть задіяні підрозділи Нацполіції, Нацгвардії та рятувальники. Буде розгорнутий додатковий мобільний центр НПУ та активно працюватимуть усі штаби у регіонах.

Голова Національної поліції Ігор Клименко зазначив, що Ситуаційний центр НПУ працюватиме цілодобово.

"Це свято для нашої держави, воно повинно пройти без провокацій. 24 години на добу буде працювати Ситуаційний центр НПУ, щоб оперативно реагувати на будь-які зміни обстановки", - сказав Клименко.

Голова поліції також зазначив, що на патрулювання вийдуть групи поліції діалогу та кінологи.

Заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький заявив, що всі підрозділи ДСНС вже готові до виконання завдань за призначенням та розрахували сили та засоби на всі заходи по Україні.

"Крім пожежних розрахунків, буде чергувати хімічна лабораторія та піротехнічний розрахунок. В аеропорту "Жуляни" чергує гелікоптер медичного варіанту", - зазначив Олег Мельчуцький.

Читайте також: Центр Києва перекриють на День захисника

Очільник Нацгвардії Микола Балан наголосив, що гвардійці вже провели злагодження сил та засобів з поліцією.

"Ми плануємо додатково задіяти 11 медичних автомобілів та 30 мобільних санітарних приміщень. Крім того, погодили з ДСНС плани пожежогасіння у випадку надзвичайних ситуацій. Звісно, що на вулицях будуть патрулювати групи фіксації протиправних дій, групи моніторингу та групи психологічної підтримки", - сказав Балан і закликав громадян, які прийдуть на святкові заходи, у випадку надзвичайних ситуацій звертатися до гвардійців.

Як відомо, 14 жовтня в Україні відзначають християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України, День козацтва та День створення Української Повстанської Армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-