На науку планують виділити 10 мільярдів — проєкт бюджету

На науку планують виділити 10 мільярдів — проєкт бюджету

Укрінформ
Кабінет міністрів заклав в проєкті бюджету на 2020 рік 10 млрд 101 млн грн на наукову та науково-технічну діяльність.

Про це йдеться у пояснювальній записці до проєкту Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік", яка оприлюднена на сайті Верховної Ради.

"В проєкті Державного бюджету України на 2020 рік видатки на наукову і науково-технічну діяльність враховані у обсязі 10 101,7 млн грн, з яких за загальним фондом державного бюджету – 7 314,6 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

В документі зазначається, що враховано поетапне збільшення видатків для забезпечення діяльності Національного фонду досліджень України та надання ним грантової підтримки науковим установам незалежно від їх відомчого підпорядкування.

"При плануванні видатків державного бюджету на 2020 рік таке збільшення видатків розраховано з урахуванням необхідності зростання частки грантової підтримки наукових досліджень. У 2020 році частка грантової підтримки наукових досліджень через Національний фонд досліджень має скласти близько 7 % від загального обсягу фінансової підтримки наукової діяльності за рахунок загального фонду державного бюджету. За таких умов граничні показники видатків державного бюджету на забезпечення діяльності Національного фонду досліджень та надання ним грантової підтримки науковим дослідженням, що знаходяться в складі видатків Міністерства освіти і науки, визначені в у обсязі 526,4 млн гривень", - йдеться у документі.

Читайте також: На освіту наступного року планують виділити 136 мільярдів — проєкт бюджету

На забезпечення проведення наукових досліджень на антарктичній станції "Академік Вернадський" в держбюджеті на 2020 рік закладено 143,4 млн грн, з яких 30 млн грн – капітальні видатки, пов’язані з модернізацією та розвитком антарктичної станції.

З метою реалізації нового механізму фінансування наукових досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок закладів вищої освіти в проєкті державного бюджету передбачені видатки у розмірі 100 млн грн для підтримки проведення наукових досліджень закладами вищої освіти, які за результатами проведення державної атестації матимуть найкращу атестаційну оцінку.

Видатки на підтримку університетської науки за результатами конкурсного відбору враховано в обсязі 842,8 млн гривень.

Водночас на Національну академію наук в проєкті бюджету закладено понад 5 мільярдів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-