СБУ реформує економічний департамент й управління

СБУ реформує економічний департамент й управління "К"

Укрінформ
Служба безпеки України працює над питаннями реформування Департаменту контррозвідувального захисту економіки і Управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ з метою створення Служби фінансових розслідувань.

Про це повідомили Укрінформу у пресцентрі СБУ.

"Ми не маємо права законодавчої ініціативи, тому ми розробляємо пропозиції, а потім передаємо їх на розгляд до РНБО. Підготовлено законопроєкт, який передбачає внесення змін до закону про СБУ в частині трансформації департаменту економіки спецслужби й управління "К", до парламенту подаватиме Президент", - сказали у пресцентрі.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у понеділок під час зустрічі з керівництвом уряду, Верховної Ради та правоохоронних органів заявив про необхідність ухвалити концепцію реформування СБУ, в якій викласти цілісне бачення української спецслужби по всіх напрямках і перспективах розвитку. Також, за словами Президента, необхідно ухвалити закон про внесення змін до закону України про СБУ у новій редакції та закон України про нацбезпеку.

Читайте також: Бюро фінрозслідувань поєднає функції трьох силових структур — Гетманцев

Своєю чергою Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що СБУ необхідно ліквідувати департамент, який займається протидією економічним злочинам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-