В Україні дозволять будувати парковки на дахах

В Україні дозволять будувати парковки на дахах

Укрінформ
З 1 липня в Україні почнуть діяти нові Державно-будівельні норми, які дозволять будувати парковки на покрівлях торговельних центрів та інших громадських будівель.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

"Такі стоянки буде дозволено розміщувати на експлуатованих покрівлях громадських будівель і споруд. Наприклад, торговельних і торговельно-розважальних центрів, адміністративних та інших споруд. Виняток становлять будівлі дитсадків, шкіл та корпусів лікарень з палатами", - розповів Парцхаладзе.

Він додав, що оновлені ДБН наберуть чинності з 1 липня 2019 року.

Читайте також: В українських судах можуть з’явитися сучасні кімнати для анонімних свідчень

За словами Парцхаладзе, для будівництва парковки на даху будинку, необхідно буде дотримуватись низки технічних вимог. Зокрема, на всіх автостоянках, розміщених на покрівлях, не можна буде встановлювати будь-які тимчасові укриття для автомобілів. Також при будівництві подібних парковок необхідно буде обов'язково розміщувати евакуаційні виходи та дотримуватись вимог ДБН "Планування і забудова територій".

Фото: pixabay.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-