У “Київпрайд” прокоментували роботу правоохоронців на Марші рівності

У “Київпрайд” прокоментували роботу правоохоронців на Марші рівності

Укрінформ
Цьогоріч “Марш рівності” у Києві пройшов без постраждалих.

“Постраждалих немає. У нас було декілька невеликих інцидентів, коли на першу колону здійснювалися атаки, але просто зривали банери, і нічого не відомо про постраждалих. Я думаю, що їх немає”, - сказала Панухник.

Вона також зазначила, що організатори “Маршу рівності” залишилися задоволеними співпрацею з правоохоронцями. “Марш рівності” закінчився без будь-яких ексцесів. Так, у нас були контрдемонстрації, проте поліція виконала свою роботу, і марш пройшов безпечно для учасників”, - поінформувала організаторка.

Читайте також: Організатори Маршу рівності заявили про понад 8 тисяч учасників

За підрахунками організаторів, цьогоріч у заході взяли участь більше восьми тисяч учасників. “Наші волонтери безпеки стояли на рамках і рахували кількість учасників. Наразі ми говоримо про більш ніж вісім тисяч учасників цього року у “Марші рівності”, тобто це вже більше, ніж минулого року”, - запевнила Панухник. У свою чергу гендиректор Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я Володимир Курпіта зазначив, що очолювана ним організація підтримує “Київпрайд”. “Свобода і рівність є базовими принципами будь-якого розвиненого суспільства. Тому Центр громадського здоров’я підтримує “Київпрайд”. Ми вважаємо, що у даному випадку ми робимо наше суспільство більш толерантним. Ми також хочемо нагадати про безпечне кохання і ВІЛ-інфекцію і говорили про це молоді”, - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-