Філарет прийшов на спільну молитву до Епіфанія

Філарет прийшов на спільну молитву до Епіфанія

Фото
Укрінформ
Почесний патріарх Православної церкви України Філарет прийшов у Михайлівський Золотоверхий монастир на спільну молитву до предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія в день його тезоіменитства.

Про це повідомив у Facebook прес-секретар ПЦУ Іван Сидор.

"Літургія в День тезоіменитства (День ангела) предстоятеля української православної церкви митрополита Епіфанія. Під покровом Божої Матері зібралися усі: український єпископат, духовенство, поважні гості з Константинополя і святої гори Афон, студенти духовної академії, віряни. Прийшов привітати митрополита Епіфанія і спільно помолитися патріарх Філарет", - повідомив священик.

Літургія в День тезоіменитства Епіфанія / Фото: Іван Сидор

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2018 року в Києві відбувся об'єднавчий церковний Собор, на якому створили ПЦУ та обрали її предстоятелем митрополита Епіфанія, який на той момент був намісником предстоятеля УПЦ КП Філарета. У ході Собору до складу новоствореної церкви увійшли Українська православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква та окремі єпископи УПЦ Московського патріархату. На початку січня 2019 року новостворена церква отримала Томос про автокефалію від Вселенського патріарха.

Однак 14 травня почесний патріарх Філарет оприлюднив звернення, у якому оголосив, що Київський патріархат продовжує існувати, а він залишається чинним патріархом. Також Філарет додав, що Епіфаній порушує домовленості, нібито досягнуті на об'єднавчому Соборі 15 грудня, що призвело до двовладдя у ПЦУ. За його словами, митрополит Епіфаній має нести відповідальність за зовнішнє представництво церкви, а патріарх - за внутрішнє церковне життя в Україні.

Читайте також: Епіфаній відкидає звинувачення Філарета

15 травня Філарет на прес-конференції заявив, що не висував би Епіфанія як предстоятеля ПЦУ, якби знав, що в церкві між ними виникне розділення.

24 травня митрополит Епіфаній скликав Синод ПЦУ. На брифінгу після засідання Синоду Епіфаній заявив про відсутність конфлікту між особистостями в церкві та наголосив, що вірить у порозуміння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-