Розслідування

Розслідування "Схем": Кононенко обіцяє співпрацювати зі слідством

Укрінформ
Перший заступник голови фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко підтвердив, що був у четвер на допиті у НАБУ і заявив про готовність співпрацювати з правоохоронними органами.

Про це він написав у Facebook.

"Сьогодні на запрошення НАБУ надав слідчим вичерпні відповіді на запитання, що їх цікавили, і готовий надалі співпрацювати з правоохоронними органами", - наголосив депутат.

Він нагадав, що наразі завершує підготовку документів "у Європейський суд проти "Радіо Свобода".

"Незалежна третя сторона дасть оцінку діяльності "Схем", що виробляються на "Радіо Свобода". Вважаю такий шлях єдиним конструктивним механізмом відповіді на системні звинувачення "Схем" на мою адресу", - зауважив депутат.

За його словами, він не даватиме жодних коментарів до завершення судового розгляду його справи.

Як повідомлялося, 28 березня проект "Схеми" оприлюднив журналістське розслідування про виведення коштів "Запоріжжяобленерго", "Черкасиобленерго" і "Харківобленерго", контрольний пакет яких належить державі. У межах злочинної "схеми" кілька напівдержавних обленерго домовилися, щоб промислові підприємства платили за поставлену електроенергію не їм безпосередньо, а компанії "ХК "Енергомережа", якою керував екс-депутат від "Батьківщини" Дмитро Крючков.

Читайте також: Кононенко прийшов на допит в НАБУ

Фірма зобов'язалася передавати гроші обленерго, однак не виконувала власні зобов'язання, заволодівши таким чином 1,4 млрд гривень. З телефонних розмов випливає, що Кононенко та Суркіси керували Крючковим і мали свою "частку" у "схемі". Участь у ній також імовірно брав народний депутат Ігор Котвіцький ("Народний фронт").

Кононенко заявив про намір подати до суду на "Радіо Свобода" через розслідування проекту "Схеми", назвавши його "банальним зливом" перед президентськими виборами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-