Конкурс до антикорупційного суду: залишився 71 кандидат з 113-ти

Конкурс до антикорупційного суду: залишився 71 кандидат з 113-ти

Інфографіка
Укрінформ
У конкурсі на посади у Вищому антикорупційному суді продовжить участь 71 кандидат із 113-ти.

Про це інформує Центр протидії корупції.

“У конкурсі до антикорсуду залишився 71 кандидат. Міжнародні експерти завершили свою роботу”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, завдяки роботі Громадської ради міжнародних експертів із конкурсу до Вищого антикорупційного суду вибули 42 сумнівні кандидати, або майже 40%, зі 113-ти, які перед цим успішно склали тестування.

“Семеро кандидатів залишилися в конкурсі. Їм вдалось переконати міжнародних експертів та кваліфкомісію суддів у своїй доброчесності та професійності”, - зазначають у ЦПК.

Таким чином, 71 суддя, які продовжують участь у конкурсі, пройдуть співбесіди із Вищою кваліфікаційною комісією суддів, після чого комісія визначить переможців конкурсу.

У ЦПК нагадали, що Президент має призначити суддів не пізніше 30 днів з дня отримання подання Вищої ради правосуддя (ВРП) та не має права відмовити у призначенні будь-кого із кандидатів.

До цього із конкурсу ще можуть виключити кандидатів із сумнівними політичними зв’язками, оскільки їх призначення може негативно вплинути на довіру до судової влади. Такі повноваження, зазначають у Центрі протидії корупції, мають Вища кваліфікаційна комісія суддів та Вища рада правосуддя.

Читайте також: Ще 8 кандидатів виключили з конкурсу до Антикорупційного суду

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2018 року ВККСУ опублікувала список із 113 кандидатів до Вищого антикорупційного суду, які успішно склали іспити. Після цього Громадська рада міжнародних експертів та Вища кваліфікаційна комісія суддів під час п’яти спільних засідань провели голосування щодо того, чи відповідають кандидати критеріям доброчесності і професійності.

Загалом на спеціальних засіданнях розглянули питання щодо відповідності 49 кандидатів критеріям на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Інфографіка: antac.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-