Дружини і матері учасників АТО домовилися про співпрацю з Держслужбою зайнятості

Дружини і матері учасників АТО домовилися про співпрацю з Держслужбою зайнятості

Фото
Укрінформ
Меморандум про співпрацю між Всеукраїнською громадською організацією «Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» та Держслужбою зайнятості підписали у понеділок в Укрінформі.

Підписи під документом поставили керівник проекту «Ветерани: від діалогу до працевлаштування» Наталія Московець та заступник голови Державної служби зайнятості Роман Криган.

“Запевняю від Державної служби зайнятості у підтримці. Наші хлопці заслуговують на те, щоб соціально адаптуватись до сьогодення”, - сказав Криган.

Він зауважив, що підписання меморандуму дасть змогу розширити тренінг "Ветерани АТО: від діалогу до працевлаштування", який розпочався у Києві, по всіх регіонах України.

У свою чергу, керівник проекту «Ветерани: від діалогу до працевлаштування» Наталія Московець розповіла, що мета проекту полягала у тому, щоб шляхом тренінгів та семінарів створити сприятливі умови для соціальної адаптації і працевлаштування ветеранів АТО. Загалом було отримано 709 заявок, і 366 ветеранів взяли участь у проекті, а 70 роботодавців запропонували вакансії.

Прес-конференція "Ветерани АТО: від діалогу до працевлаштування" в Укрінформі / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Московець зауважила, що 50% учасників програми мають вищу освіту. Найбільш затребувані сфери серед ветеранів — це безпека, IT. На робітничі спеціальності попит лише 10 відсотків.

Читайте також: Реабілітаційний центр для поранених бійців за американським зразком відкриють в Україні

Проект тривав з жовтня і довів свою доцільність, тож буде продовжений у 2019 році, сказала Московець.

Під час проекту учасники відвідували мотивуючі лекції, проходили профорієнтацію, готувалися до співбесіди з роботодавцями та набували навичок комунікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-