Реформа децентралізації докорінно змінює світогляд людей — Парубій

Реформа децентралізації докорінно змінює світогляд людей — Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради привітав працівників органів місцевого самоврядування з професійним святом.

Про це повідомляє прес-служба парламенту.

“Україна проводить реформу децентралізації влади та місцевого самоврядування, яка докорінно змінює світогляд людей, привчає їх брати на себе не лише повноваження, а й відповідальність. Успіхи об'єднаних територіальних громад, спонукаючи до наслідування й викликаючи здорову конкуренцію в містах і селах, стимулюють місцевий розвиток й розвивають національну економіку”, - зауважив Парубій.

Спікер нагадав, що законодавчу основу реформи децентралізації створив український парламент у тісній співпраці всіх гілок влади, органів місцевого самоврядування та їхніх асоціацій.

“Особливу відповідальність депутатський корпус Верховної Ради України несе за динаміку реформи. На часі опрацювання змін до Конституції України в частині децентралізації, унормування питань адміністративно-територіального устрою, ухвалення відповідних галузевих законів, які прокладуть шлях до розбудови вільної європейської країни”, - зазначив Парубій.

Читайте також: Гройсман: ми порощалися з абсурдною системою розподілу всіх грошей з "центру"

Він нагадав, що Ратифікація Європейської хартії місцевого самоврядування стала відправною точкою імплементації загальноєвропейських засад щодо місцевої влади у національне законодавство, підтвердженням відданості принципам та цілям демократичного розвитку.

Спікер додав, що європейський напрямок руху України є незворотним. Він нагадав, як нещодавно парламент схвалив у першому читанні проект змін до Конституції, де закріплено наші прагнення щодо входження до Євросоюзу і НАТО. “Зусилля і наполеглива праця органів влади, кожного громадянина ведуть нас до повноцінного членства України в цих організаціях, а головне - до утвердження в суспільстві європейських цінностей гідності, поваги і громадянської відповідальності, уваги до потреб людини, інтересів територіальної громади”, - заявив Парубій.

Він також наголосив, що в умовах воєнного стану перед органами місцевого самоврядування постають нові виклики і загрози.

“Тільки згуртувавшись, об'єднані територіальні громади досягають неабияких успіхів. Так само має об'єднатися навколо державницької ідеї, стати на захист нашої суверенності вся велика українська громада. Попри всі труднощі сьогодення, єдність і солідарність - запорука визволення окупованих територій, нашої спільної перемоги над ворогом та зміцнення країни”, - зауважив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-