В Україні запустили кампанію з підтримки полонених в Росії моряків

В Україні запустили кампанію з підтримки полонених в Росії моряків

Укрінформ
Перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова підтримує ініціативу написання листів українським морякам, що утримуються в Росії, і вважає їх найбільш можливим проявом підтримки.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, ділячись інформацією журналістки Олександри Єфименко, як і куди можна відправити листи підтримки захопленим українським морякам.

"Олександра Єфименко запустила кампанію із написання листів українським військовим полоненим - морякам, що наразі утримуються в Лефортово. Гадаю, лист є найбільш можливим проявом підримки!" - зазначила Джапарова.

Журналістка Єфименко, зокрема, нагадала, що 21 український моряк зараз перебуває в СІЗО "Лефортово" і ще 3 поранених в СІЗО "Матросская тишина" у Москві, і їм надзвичайно потрібна підтримка небайдужих людей.

Вона повідомила, що листи морякам варто писати російською мовою і при цьому бути готовими до тюремної цензури.

За словами Єфименко, такі листи вкрай важливі, оскільки дозволяють українським морякам отримати інформацію ззовні, а теплі слова, сказані у потрібний час, справді працюють.

Читайте також: Пораненим українським морякам у “Матросской тишине” передали листи з дому

Вона вказала імена всіх моряків, що у тримуються в Росії, й адреси СІЗО "Лефортово" і "Матросская тишина".

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії щодо українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українських кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків. Їх звинувачують у «незаконному перетині кордону».

Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що захоплені моряки є військовополоненими і до них мають застосовуватися норми Женевської конвенції.

Наразі 21 український військовий перебуває у московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - у медчастині ізолятора "Матросская тишина" у Москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-