САП проситиме для Продана арешту із заставою у 89 мільйонів

САП проситиме для Продана арешту із заставою у 89 мільйонів

Укрінформ
САП направила до Солом'янського райсуду клопотання про обрання запобіжного заходу екс-виконувачу обов'язків глави ДФС Мирославу Продану у вигляді тримання під вартою із заставою у 89 мільйонів гривень.

Про це йдеться у повідомленні САП на Facebook.

“Сьогодні САП звернулась до Солом’янського районного суду м. Києва із клопотанням про обрання запобіжного заходу (Продану - ред.) у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 89 млн. грн, що відповідає сумі ймовірного незаконного збагачення. На виконання вимог ст. 184 КПК України копію клопотання завчасно вручено підозрюваному”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 30 листопада  детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурора САП провели допит Продана у рамках кримінального провадження стосовно незаконного збагачення.

“Як і очікувалось, підозрюваний, порушуючи обіцянки у публічній площині про надання показань та документів по суті врученої підозри одразу по поверненню до України, від надання показів відмовився на підставі ст.63 Конституції України, жодних документів на обгрунтування своїх доводів по суті підозри не надав. Також підозрюваним та його захисниками не надано жодних підтверджуючих документів щодо поважності причин його відсутності на території України, в тому числі й про проходження лікування та неявок на виклики до САП”, - поінформували у відомстві.

Також у САП нагадали, що прокурори антикорупційної прокуратури вже 4 рази у встановленому законом порядку - на 8, 15, 20 і 26 листопада - викликали Продана в рамках кримінального провадження за фактом його незаконного збагачення.

Як повідомлялося, 15 листопада прокурори САП заочно повідомили про підозру колишньому в.о. голови ДФС Продану.

Читайте також: Продан заявляє, що уже повернувся в Україну

У відомстві заявили, що він підозрюється у набутті за час роботи на посадах в.о. заступника та голови ДФС з липня 2016 року по червень 2018 року у власність грошових коштів у сумі понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано кілька об’єктів нерухомого майна і транспортних засобів.

Також слідством перевіряється причетність Продана до придбання інших об’єктів нерухомості в місті Києві та люксових автомобілів.

Продана кілька разів викликали на допит у САП, але він заявляв, що перебуває у Німеччині на лікуванні. 26 листопада Продан заявив, що повернувся в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-