Активісти оскаржили закриття

Активісти оскаржили закриття "справи рюкзаків" щодо Авакова і Чеботаря

Укрінформ
Центр протидії корупції оскаржив рішення Солом'янського райсуду Києва про закриття кримінального провадження у "справі рюкзаків" щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Про це повідомляється на сайті ЦПК.

"Центр протидії корупції подав скаргу до Солом’янського суду на рішення прокурора САП Василя Кричуна закрити кримінальне провадження у "справі рюкзаків" щодо сина та екс-заступника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова", - йдеться у повідомленні.

Активісти вважають незаконним рішення про закриття провадження щодо сина глави МВС та екс-заступника міністра.

За даними слідства, обоє причетні до розкрадання 14,5 мільйонів гривень при закупівлі рюкзаків для потреб Нацгвардії, наголосили в ЦПК.

"Прокурором САП Кричуном В.В. прийнято грубо необгрунтоване рішення, що не відповідає обставинам провадження та суперечить встановленим у законному порядку відомостям", - йдеться у скарзі.

Зокрема, на переконання активістів, прокурор знехтував вимогами кримінального процесуального закону, а саме положеннями ст. 2, 9, 23, ст. 84, ч. 2 ст. 91, ч. 2 ст. 93, ч. 1 ст. 94, ст. 110, та помилково визначив формальну підставу закриття кримінального провадження п. 3 ч. 1 ст. 284.

"Вбачається значна кількість підстав для скасування постанови прокурора про закриття кримінального провадження №42015000000001349 від 07.07.2015 р. в частині підозри Чеботарю С.І. та Авакову О.А.", - вважають активісти.

Зазначається, що скасувати постанову про закриття справи та поновити розслідування можуть керівник САП або його заступник.

Як повідомлялося, у липні 2018 прокурор САП Василь Кричун закрив провадження у "справі рюкзаків" щодо двох фігурантів — сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря через начебто відсутність "прямих достатніх доказів". Натомість підозрюваним залишився третій фігурант - Володимир Литвин, який бере вину на себе.

Читайте також: Третій підозрюваний у "справі рюкзаків" взяв на себе вину - САП

Водночас у НАБУ назвали непослідовним рішення прокурора САП про закриття провадження щодо Авакова-молодшого і Чеботаря.

У відомстві нагадали, що в квітні прокурори САП визнали достатніми докази вини усіх трьох фігурантів справи і відкрили матеріали провадження сторонам захисту для ознайомлення.

Як відомо, НАБУ 31 жовтня 2017 року затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та Литвина в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-