Майже третина українських лісів не обліковується - Держагенство

Майже третина українських лісів не обліковується - Держагенство

Укрінформ
Електронний облік деревини діє в Україні лише в лісових господарствах Державного агентства лісових ресурсів, а в 27 відсотках інших лісів деревина не обліковується.

Про це сказав під час зустрічі з дипломатом економічного відділу Посольства США в Україні Валерією Солано заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар, повідомляє прес-служба відомства.

«Під час заготівлі деревини фахівці лісового господарства класифікують її та заносять до системи електронного обліку. Тому можна легко перевірити сортимент деревини. Однак, електронний облік діє лише у лісгоспах Держлісагентства, а в 27% українських лісів деревина не обліковується. Потім деревина продається, зокрема, на електронних торгах», - пояснив посадовець технологію заготівлі та продажу деревини.

Бондар нагадав, що з 2017 року в Україні діє повний мораторій на експорт ділового лісу.

«Лісгоспи, які підпорядковані Держлісагентству, можуть експортувати лише дров'яну деревину, яка не була реалізована на внутрішньому ринку і залишилася на складах підприємств. Під час замитнення товару на експорт митні органи встановлюють код митної класифікації, який підтверджує, що це саме дров'яна деревина», - сказав він.

Читайте також: У ДФС заявляють, що контрабанда лісу в липні зменшилася втричі

Сторони підкреслили важливість боротьби з контрабандою лісу та незаконним вирубуванням, зазначає прес-служба.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наприкінці липня заявляв, що контрабанда лісу, обсягом якої в Україні сягає 6-8 млрд гривень на рік, буде прослідкована по всьому ланцюгу, а справи будуть передані до Антикорупційного суду, який нині проходить процедуру створення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-