Сюмар обіцяє захищати журналістів від

Сюмар обіцяє захищати журналістів від "промедведчуківських блогерів"

Укрінформ
Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформполітики Вікторія Сюмар вважає прецедентом судовий розгляд справи за позовом народного депутата від "Опозиційного блоку" Василя Німченка через інцидент з журналістами програми "Схеми".

Про це вона написала у Facebook.

"Депутат Німченко, а також колишній суддя Верховного та Конституційного судів, а зараз, по суті, помічник Медведчука, вважає що я вчинила «протиправно», запитуючи у правоохоронців, чому так повільно здійснюються слідчі дії у справі про перешкоджання журналістській діяльності Михайлу Ткачу та Кирилу Лазаровичу охоронцями Медведчука. Суд прийняв його відповідний позов, що, думаю, є прецедентом. Зустрінемося в суді, аби пояснити Німченку, що комітет і я, як його голова, здійснював і буде здійснювати свої контрольні функції у відповідності до законів України, буде і надалі захищати українських журналістів і буде вимагати від правоохоронних органів розслідувати і передавати до суду справи всіх, хто перешкоджає журналістській діяльності, а значить, не дає можливості суспільству отримувати суспільно значиму інформацію" - наголосила голова комітету. 

Сюмар зазначила, що захищала журналістів під час роботи в громадському секторі, робить це у ВР "і буде робити надалі" попри всі погрози, судові позови, замовні статті й цькування від "промедведчуківських блогерів". "Дякую Німченку за можливість вкотре привернути увагу до теми безкарності у злочинах проти журналістів", - написала вона.

Як повідомляв Укрінформ, до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов від народного депутата Василя Німченка, в якому той просить визнати протиправними дії Сюмар щодо втручання у діяльність органів прокуратури і Нацполіції, які розслідують кримінальне провадження щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Також позивач просить суд зобов’язати Сюмар утриматись надалі від вчинення таких дій.

Увечері 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту "Київ" поблизу Жулян, коли туди прилетів приватний борт Віктора Медведчука, його охоронці скоїли напад на знімальну групу програми журналістських розслідувань "Схеми", яка перебувала там з метою зафіксувати прямі перельоти Медведчука до Росії.

Читайте також: Депутат від Опоблоку позивається до Сюмар через інцидент з журналістами "Схем"

Національна спілка журналістів України засудила напад на журналістів, Нацполіція відкрила кримінальне провадження, а її очільник Сергій Князєв пообіцяв провести службове розслідування щодо бездіяльності поліцейських.

Пізніше одному з охоронців Медведчука оголосили підозру. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-