Родичі заручників Кремля просять Могеріні про спецслухання у Європарламенті

Родичі заручників Кремля просять Могеріні про спецслухання у Європарламенті

Укрінформ
Народні депутати передали верховному представнику ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Федеріці Могеріні лист від родичів заручників та правозахисних організацій з проханням провести спеціальні слухання в Європарламенті.

Про це повідомила перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко у Facebook.

"У питанні заручників депутати різних фракцій займають солідарну позицію. Колеги використовують всі шанси, аби донести інформацію про бранців Кремля й заручників на окупованих територіях нашим міжнародним партнерам. Під час зустрічі з високим представником ЄС Федерікою Могеріні Ганна Гопко і Марія Іонова передали їй лист від родичів заручників і правозахисних організацій з проханням провести спеціальні слухання в Європарламенті на тему політв‘язнів з вимогою посилити тиск на РФ", - написала вона.

Геращенко також повідомила, що 13 березня нардеп Іонова разом з творчою групою фільму "Кіборги" відлітає до США, де відбудеться показ фільму. Й під час чисельних зустрічей з американськими політиками і високопосадовцями тема війни на Донбасі, Криму, заручників буде ключовою. 

"Я також готувалася до цієі поїздки, але сесійний тиждень вимагає присутності у ВР. Та впевнена, що Марія і колеги донесуть нашим американським партнерам останню інформацію, в тому числі й щодо безпідставних зволікань РФ і їх підлеглих з ОРДЛО в здійсненні наступної хвилі звільнення. Ми готові до звільнення, аби тільки інша сторона не вигадувала надуманих приводів і не зволікала", - написала Геращенко. 

Читайте також: Миротворці на Донбасі мають забезпечувати повне виконання "Мінська" — Могеріні

Вона наголосила, що цей тиждень є надважливим для міжнародних зустрічей, ми повинні активізувати всі зусилля , аби посилити тиск на РФ і відповідальність Кремля за організацію незаконних виборів в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-