Фундація соцінновацій

Фундація соцінновацій "З країни в Україну" починає новий напрямок - охорони здоров'я

Укрінформ
Фундація соціальних інновацій "З країни в Україну" у 2018-му впроваджуватиме новий напрямок - охорони здоров'я.

Про це повідомив співзасновник Фундації, співзасновник івент-агенції "42" Денис Блощинський на прес-конференції в Укрінформі.

"Наша місія - створювати середовище для соціальної еволюції громадян в громадянське суспільство через реалізацію ОКО-програм - програм в освіті, культурі та охороні здоров'я. Сподіваюся, що цього року у нас вийде реалізувати перші пілотні проекти в напрямку охорони здоров'я", - підкреслив Блощинський.

Він зазначив, що фундація, зокрема, має намір втілити проект, пов'язаний з первинною ланкою, з усвідомленням людей нової медичної реформи.

"Поки що ми працюємо над пілотним проектом, який має відбутися у двох містах у Луганській та Донецькій області. Йдеться про кілька лікарень, які хочеться доукомплектувати лікарями, і разом з місцевою владою, освітнім медичним активом сформувати в цих містах ком'юніті, які робитимуть освітні ініціативи в сфері охорони здоров'я, які розроблятимуть соціальні проекти, які формуватимуть інше ставлення до охорони здоров'я", - уточнив Блощинський.  

Він також поінформував, що фундація разом із Суспільним мовником започатковує великий соціальний експеримент.

"Ми починаємо зйомки героїв наших проектів впродовж 4-х років. Наступні 4 роки ми будемо спостерігати, як змінюються долі, як змінюються міста, як змінюється країна. До нас цього ніхто не робив. Ми будемо перші", - сказав співзасновник Фундації.

Читайте також: В Україні створять центри з розвитку технологій та інновацій

За його словами, на поточний рік планів неймовірно багато і вони неймовірно амбіційні.

"Ми запускаємо проект "Культурний майнінг" - це 2 області, 12 міст, половина з яких - це нова географія для нас, чотири міста - це Авдіївка, Щастя, Попасна, Волноваха, яка безпосередньо поруч з лінією зіткнення. Це дуже непрості території з непростою долею і непростою ментальністю місцевих жителів. Ми будемо там працювати, шукати активістів, допомагати владі, бізнесу, активістам створювати разом спільні проекти", - зазначив Блощинський.

Він додав, що у 2018-му відбудеться нова хвиля фестивалю "З країни в Україну", яка має пройти дев'ятьма-дванадцятьма містами України у вересні.

"Це також старт нового проекту "Відкривай Україну" з масштабом, який виходить за всі рамки можливого - це 50 тисяч дітей, це понад тисячу проектів і неймовірна кількість змін, які відбудуться за рахунок цього в Україні", - сказав Блощинський.

Фундація також презентувала свій підсумковий звіт за 2017 рік, впродовж якого було реалізовано кілька масштабних проектів: "Обличчя міст" - у Маріуполі, Покровську, Сєверодонецьку; "Фестиваль "З країни в Україну" - у Старобільську, Лисичанську, Кремінній, Торецьку, Костянтинівці, Дружківці; освітній проект "Відкривай Україну" було презентовано в 275 містах, 240 з яких зареєструвалися на платформі проекту, котру Фундація створила власноруч.

За словами співзасновника Фундації Дмитра Полковського, 27 тисяч осіб стали учасниками їхніх проектів - це активісти великих і малих міст, які намагаються змінити спільноту, в якій вони представлені.

"Нам є чим похвалитися, і є дуже багато планів попереду. Одна з ідей фонду - просувати і розвивати освіту в Україні, оскільки без освіти немає розвитку держави. Тому ми щасливі, що наш основний освітній проект "Відкривай Україну" успішно розвивається. В ньому беруть участь уже кілька десятків тисяч учнів і освітян", - підкреслив співзасновник Фундації, керуючий партнер ICU Костянтин Стеценко.

А голова правління Фундації, партнер юридичної фірми ЕСКВАЙРС Артем Саприкін наголосив, що кошти фондом на заплановані проекти використовуються прозоро, і повідомив, що в планах на 2018 рік - здійснити аудит діяльності фонду.

"Ми сподіваємося, що цей аудит дасть нам можливість спиратися на певні цифри і на публічне підтвердження того, що фонд функціонує ефективно і прозоро. І сподіваємося таким чином на збільшення залучення коштів усередині країни, а можливо і зовні для реалізації майбутніх проектів", - сказав Саприкін.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-