Вперед і з піснею: прихильники Саакашвілі принесли під Раду фортепіано

Вперед і з піснею: прихильники Саакашвілі принесли під Раду фортепіано

Укрінформ
Близько півтисячі людей залишаються під стінами Верховної Ради, де триває мітинг на підтримку лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

Ситуація на площі Конституції біля парламенту та загалом в Урядовому кварталі спокійна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Активісти заявляють, що їхня акція триватиме доти, доки не буде ухвалено закон про імпічмент.

Правопорядок під стінами Ради забезпечують кілька сотень поліцейських і нацгвардійців, ще близько сотні з них зосередилися по вулиці Садовій.

Також біля парламенту встановили фортепіано, підперши його парою автомобільних шин. Крім того, три "гірки" з шин розкладені перед металевими огорожами, що відокремлюють подвір'я Ради від решти території площі Конституції. Але активісти шин поки що не палять.

Разом з тим біля першого під'їзду Верховної Ради припаркована пожежна машина.

Саакашвілі, який раніше заявив, що залишатиметься під будівлею Верховної Ради на невизначений час, наразі відпочиває в одному з наметів.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика.

Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі. Вони розбили вікна в мікроавтобусі, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми пішов до Верховної Ради, де наразі проводить акцію з вимогами відставки генпрокурора Юрія Луценка, голови СБУ Василя Грицак та ухвалення закону про імпічмент Президенту.

За даними СБУ, Саакашвілі оголошено підозру за ч.1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Читайте також: Саакашвілі заявив, що залишиться під Радою

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-втікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-