Варшава долучилася до флешмобу до дня народження політв'язня Кольченка

Варшава долучилася до флешмобу до дня народження політв'язня Кольченка

Фото, відео
Укрінформ
У Варшавському аеропорту імені Шопена відбулась акція "Марне чекання", приурочена до дня народження ув'язненого в РФ активіста Олександра Кольченка.

Українські активісти зібрались у зоні прильоту, тримаючи в руках прапори України і таблички з прізвищами українських політв’язнів, які утримуються у російських в’язницях, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні, у день народження одного з українських політв'язнів, які незаконно утримуються в Росії - Олександра Кольченка, ми вирішили прийти до аеропорту, куди прилітають літаки з Росії, аби показати усьому світові, що ми його вітаємо і чекаємо на його повернення. Ми хочемо сказати це, насамперед, йому, а також усім тим, хто, можливо, вже й забув про те, що на сьогодні за гратами в Росії незаконно утримується близько 60 українців, прізвища яких ми також тримаємо сьогодні, аби нагадати про них у світі”, - зазначила лідер "Євромайдану-Варшава" Наталя Панченко.

Читайте також: У Києві до дня народження Кольченка проходить акція "Марне чекання"

Участь в акції взяли понад 20 активістів.

"Марне чекання" Кольченка в аеропорту Варшави / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Аналогічні заходи проходять у неділю також в аеропортах Києва, Одеси, Львова, Праги Бухареста, Гельсінкі.

Як відомо, у серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) засудив Кольченка до 10 років позбавлення волі за сфабрикованим звинуваченням у підготовці терактів у Криму. Разом із ним було засуджено режисера Олега Сенцова - до 20 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-