Представника Кадирова видворили ще до вбивства Окуєвої — СБУ

Представника Кадирова видворили ще до вбивства Окуєвої — СБУ

Укрінформ
СБУ видворила представника глави Чечні Рамзана Кадирова Рамзана Цицулаєва з країни і не вживала інших заходів тому, що він не встиг зібрати інформацію про українських вихідців з Чечні.

Про це заявила речник СБУ Олена Гітлянська, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Оперативники спецслужби задокументували, що наприкінці вересня він (Цицулаєв) прибув в Україну за паспортом громадянина Росії, але зі зміненими установочними даними. Ми виявили, що він намагався збирати дані про українських вихідців з Чеченської Республіки, в тому числі, які брали участь в АТО. Ми припинили ці дії і примусово повернули його назад. СБУ оперативно спрацювала, тому він не встиг нічого зібрати і передати, тому було прийнято рішення його видворити", - заявила Гітлянська.

Відповідаючи на запитання, чи мав Цицулаєв зв'язок із чеченськими добровольцями Аміною Окуєвою та її чоловіком Адамом Осмаєвим, Гітлянська заявила, що представник Кадирова був депортований ще до вбивства Окуєвої.

"Не можу відповісти на це запитання, можу сказати, що його видворення сталося раніше трагічних подій з Аміною", - заявила речниця СБУ.

Читайте також: Вбивство головреда Forbes: в Україні затримали громадянина РФ

Як повідомлялося, Служба безпеки України примусово повернула до Росії громадянина Російської Федерації, який був довіреною особою президента Чеченської Республіки Рамзана Кадирова. Загін спецпризначення СБУ відвіз Рамзана Цицулаева до кордону з Росією, де російські правоохоронці його затримали і заарештували.

За даними ЗМІ, Цицулаева розшукують після того, як в листопаді 2014 року його невдало спробували затримати в ресторані готелю "Золоте кільце". Родичі і охоронець завадили поліцейським і пізніше були засуджені, а сам Цицулаев зник.

Автомобіль добровольців АТО Аміни Окуєвої та її чоловіка, колишнього командира батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва обстріляли невідомі 30 жовтня 2017 року поблизу селища Глеваха Київської області. Окуєва загинула, а Осмаєв був поранений.

Секретар РНБО Олександр Турчинов звинуватив Росію у вбивстві Окуєвої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-