У поліції уточнили кількість силовиків в урядовому кварталі

У поліції уточнили кількість силовиків в урядовому кварталі

Фото
Укрінформ
За порядком в урядовому кварталі Києва стежитимуть близько 3000 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України. В залежності від оперативної обстановки, кількість правоохоронців може змінюватися.

На цьому наголосив начальник столичної поліції Андрій Крищенко, повідомляє поліція Києва на своїй сторінці у Фейсбуці

"Задля гарантії безпеки громадян центр столиці знаходиться під посиленим контролем поліції. За порядком в урядовому кварталі Києва стежитимуть близько 3000 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України. В залежності від оперативної обстановки, кількість правоохоронців може змінюватися", - наголосив Крищенко.

Він зауважив, що у центрі міста, на проїжджій частині вулиці Грушевського мітингувальники розбили намети, що значно ускладнило рух у столиці. "Ми звертаємося до громадян віднестися із розумінням за тимчасові незручності, у зв’язку із перекриттям дорожнього руху та додатковими заходами, пов’язаними із перевіркою документів", - додав начальник київської поліції.

За його словами, задля належного забезпечення правопорядку та недопущення будь-яких правопорушень, учасників мирних заходів перевірятимуть на фільтраційних пунктах та вибірково ручними металошукачами. У деяких громадян також перевірятимуть документи, які засвідчують їх особу.

Поліція закликає утриматися від будь-яких провокацій, на які поліція реагуватиме відповідно до вимог чинного законодавства. Правоохоронці звертаються до учасників акцій не порушувати громадський порядок, а також всіляко сприяти поліцейським у забезпеченні правопорядку та безпеки громадян.

Ситуація під Верховною Радою / Фото: Овсяннікова Юлія. Укрінформ

Раніше речник МВС Артем Шевченко заявляв, що порядок в урядовому кварталі забезпечують 3,5 тисячі правоохоронців.

Як повідомлялося, 17 жовтня 2017 року під час масових заходів біля Верховної Ради України постраждало четверо осіб, серед них – працівник поліції. 26-річний поліцейський роти особливого призначення та 64-річний мешканець Івано-Франківської області із травмами різного ступеню тяжкості госпіталізовані у стаціонар. Іншим двом потерпілим надано медичну допомогу на місці. Офіційні звернення постраждалих громадян щодо отримання тілесних ушкоджень до поліції не надходили.

У результаті інцидентів вчора правоохоронці нікого не затримували.

Читайте також: МВС закликає мітингувальників під Радою не йти на ескалацію

На даний час за фактами подій розпочато 3 кримінальних провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 186 (Грабіж) та ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Грубих порушень громадського порядку не зафіксовано. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-